Wat kan ik doen?

Vele van ons zien het al een lange tijd hard achteruit gaan In Nederland (en in de wereld). Sinds 2020 lijkt het in een stroomversnelling te zijn gekomen. De negatieve ontwikkelingen volgen elkaar sneller op dan ooit. Voor velen is het ontzet frustrerend om alles aan te moeten zien en er niks aan te kunnen veranderen. Daarom heb ik een aantal dingen opgesomd die je als individu zou kunnen doen.

Toch zijn er zeker wel manieren om actie te ondernemen. Uiteindelijk staat en valt alles bij het vertrouwen dat de mensen nog in de huidige maatregelen/machthebbers hebben. Aangezien de waarheid aan onze kant staat, zouden we daar meer gebruik van moeten maken.

Het eerlijke verhaal vertellen

Het is zo duidelijk dat we in de maling worden genomen en dat er niks meer van het overheidsbeleid klopt. Draag dat uit tegen zoveel mogelijk mensen. Het is niet goed je mening te verbergen, ook al lijkt het alsof er weinig gelijkgestemden zijn. Je kan dit zowel online als offline doen. Zelfs als iedereen slechts 1 persoon zou overtuigen van de onzin van de maatregelen, zou na verloop van tijd heel Nederland overtuigd zijn. Onderschat dit niet. Experts zeggen dat er slechts 30% van het volk nodig is om een revolutie te ontketenen.

Demonstreren

Demonstraties zijn een goede manier om ons uit te spreken, aandacht te genereren en samen te komen met gelijkgestemde. Veel horecaeigenaren hebben aangekondigd dat ze zondag 17 januari weer open zullen gaan, vooral uit noodzaak. Door zondag direct bij de horecazaak bij jouw in de buurt wat te gaan eten en drinken, steun je deze protestdaad enorm.
Ook wordt er 17 januari een grote demonstratie gehouden op het Museumplein in Amsterdam. De demonstratie zal tussen 2 en 4 plaatsvinden. Op 24 januari op het Septemberplein in Eindhoven wordt er ook gedemonstreerd tegen de maatregelen. Net als op 31 januari in Apeldoorn. Op deze facebookpagina kan je meer informatie vinden over de demonstratie. Klik hier om de planning te zien voor de komende tijd.

Geen mondkapje dragen

Het dragen van een mondkapje is schadelijk en gaat in tegen het recht op lichamelijke integriteit. Dit betekent dat je niet zonder toestemming of goede reden aan iemands lichaam mag komen. De mondkapjes die we in Nederland gebruiken werken zeer beperkt. Wel is er inmiddels bewezen dat het dragen van mondkapjes schadelijk is voor de gezondheid. Daarbij is Sars-Cov 2 amper of niet gevaarlijker dan het Influenza virus, oftewel griep.

Het is principieel zou fout om met een mondkapje te lopen. Als je een mondkapje draagt toon je aan de wereld je een voorstander bent van het huidige beleid. Andersom laat je aan de wereld en jezelf zien dat je niet achter de coronahoax staat en dat je daarvoor zelfs risico wilt nemen. Misschien spoor je andere mensen, die het nog niet durven, wel aan om hetzelfde te doen. Als een groot deel van de mensen geen mondkapje meer zou dragen, zou dat het beleid sterk aan het wankelen brengen.

De boze blikken van corona-believers moeten we dan maar voor lief nemen. Om geen toegang te krijgen tot een winkel of zelfs een boete te ontvangen van een BOA is nog een stuk vervelender. Gelukkig is hier een oplossing voor. Je moet vertellen dat je een (mentale) ziekte hebt waardoor je een uitzonderingsgeval bent voor het dragen van een mondkapje. Daarbij dien je dit kaartje te laten zien. Voor de geloofwaardigheid zou het goed zijn om te zeggen wat voor ziekte je hebt en een (neppe) doktersverklaring is nog beter. BOA’s en winkeleigenaren zijn echter niet wettelijk geoorloofd om je te bevragen over medische informatie. Alleen het laten zien van het kaartje wat je hier kan vinden, moet voldoende zijn.

Het tekenen van petities

Er zijn verschillende petities gaande op internet. De petitie van Forum voor Democratie is op dit moment, met 180.000 ondertekenaars het meest, getekend. Verder zijn ook de petities van viruswaarheid, petitie.com en petitie.nl zijn tientallen duizenden keren getekend.

De openbare ruimte bekladden

Online communiceren heeft ontzettend geholpen om de waarheid bij meer mensen te krijgen. Ik denk dat het nog krachtiger kan zijn als we onze sporen ook gaan achterlaten in de fysieke wereld. Een onschuldige, ludieke en toch effectieve manier om dat te doen is door het verspreiden van stickers. Hoe drukker de plek en hoe meer de sticker in het oog springt, hoe beter. Eén persoon per dorp of stadswijk kan er al voor zorgen dat zo ongeveer elke Nederlander in contact komt met de desbetreffende boodschap. Op deze pagina zijn een aantal ideeën voor stickers.

De voordeligste prijs heb ik op https://www.bizay.co.uk/stickers gevonden. Hier betaal je zo een € 25 euro (exclusief verzendkosten) voor 500 stickers. Dat geeft de mogelijkheid om heel wat gebouwen, lantaarnpalen en mondkapjes vol te plakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *