‘Terug naar normaal? Dat is fictie en gaat niet gebeuren’


Bijna precies een jaar geleden zei Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum, dat de mensheid zich op een keerpunt bevindt. “Ik denk dat we het historische belang van de situatie waarin we ons bevinden niet moeten onderschatten,” zei hij.

We weten dat de wereld er anders uit zal zien na corona, aldus Schwab. Hij zei – zonder pessimistisch te willen klinken – dat de ‘negatieve tendensen’ mogelijk zullen verergeren. Daarmee doelde hij onder andere op het ‘internationale, nationale en individuele egoïsme’.

Verder zei hij dat mensen ervan uitgaan dat we weer teruggaan naar hoe het was en dat alles weer normaal zal zijn. “Dat is fictie en gaat niet gebeuren.”

Lange reis voor de boeg

Schwab zei dat we een meer veerkrachtige, inclusieve en duurzame wereld moeten creëren. “Sommigen zullen zeggen dat dit te idealistisch is, maar welke andere keus hebben we? We moeten het in ieder geval proberen. Er bestaat een kans dat we falen en dat toekomstige generaties of misschien wijzelf de prijs moeten betalen, maar we moeten het in ieder geval proberen.”

“Het zal een interessante reis worden, een reis die waarschijnlijk lang gaat duren,” voegde hij toe.

3.6
13
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *