‘Deze cijfers zijn misleidend en bewijzen niet dat vaccineren werkt’


Zorgminister Hugo de Jonge schreef gisteravond op social media dat we van de ruim 100.000 mensen die afgelopen week positief testten de vaccinatiestatus weten. Zo zou 77 procent niet gevaccineerd zijn, 14 procent deels en negen procent volledig. De Jonge erkent dus in ieder geval dat vaccinatie ‘besmetting’ niet voorkomt. In eerdere berichten schreef hij dat mensen na vaccinatie ‘volledig beschermd’ zijn.

“Het is duidelijk dat vaccinatie wel beschermt tegen het coronavirus, maar niet volledig. Gevaccineerde mensen kunnen nog steeds besmet raken en het virus verspreiden. Zij worden echter zelden ernstig ziek,” citeert het AD Susan van den Hof van het RIVM.

Besmette gevaccineerden lopen gewoon door

Het RIVM roept intussen ook gevaccineerden op om afstand te houden en zich bij klachten te laten testen. “Laat je testen bij klachten, en na terugkomst van vakantie. Voorlopig is het belangrijk dat iederéén zich aan de maatregelen houdt,” zei Van Hof.

Ook De Jonge stelt: “Vaccineren werkt.”

Eerder andersom

Dat kan hij volgens Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) op basis van deze cijfers helemaal niet zeggen. “Alleen ongevaccineerden moeten zich massaal laten testen voor toegang of om te reizen,” zegt hij. “Gevaccineerden – ook die besmet zijn – lopen gewoon door met hun QR-code.”

“Deze cijfers zijn dus misleidend en kunnen nooit tot de conclusie leiden dat vaccineren werkt. Eerder andersom,” benadrukt Van Meijeren.

4.7
55
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *