‘Gedraag je niet als mens, praat niet met je buren & wees niet vriendelijk’


Terwijl wij kunnen sjansen met Janssen zitten de inwoners van Sydney al bijna een maand in lockdown. Maandag werden in de provincie Nieuw-Zuid-Wales 98 (!) gevallen gemeld, dinsdag waren dat er 78. Premier Gladys Berejiklian zei tijdens een persconferentie dat de dalende coronacijfers een ‘gunstig teken’ zijn, maar dat er nog veel werk aan de winkel is. Er liggen ook 95 mensen in het ziekenhuis, waarvan 27 op de IC.

Tijdens dezelfde persconferentie zei gezondheidschef Kerry Chant dat het van groot belang is dat burgers hun gedrag aanpassen als ze naar buiten gaan. “Hoewel het in de menselijke natuur zit om een gesprek aan te gaan met anderen, om vriendelijk te zijn, is dit helaas niet de tijd om dat te doen,” zei dr. Chant.

Maak geen praatje

“Dus zelfs als je je buren tegenkomt in het winkelcentrum, in de Aldi of in een andere supermarkt, maak dan geen praatje. Het is nu tijd om je interactie met anderen tot een minimum te beperken,” voegde de Chief Health Officer toe. “Zelfs als je een mondkapje hebt. Denk niet dat het volledige bescherming biedt.”

“We willen er absoluut zeker van zijn dat we in het dagelijks leven niet in contact komen met iemand die een risico vormt,” zei Chant.

Sinds het begin van de ‘uitbraak’ op 16 juni zijn in totaal 1418 mensen positief getest op corona. Er zijn welgeteld vijf mensen met corona overleden. Berejiklian benadrukte dat de meerderheid van de mensen zich aan de regels houdt en dat de lockdown ‘goed werkt’. De lockdown wordt pas opgeheven als de cijfers richting nul gaan.

4.7
18
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *