Bijna 200.000 Britten tekenen petitie voor verbod op discriminatie van ongevaccineerden


Vanaf september moeten inwoners van Engeland kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn om een nachtclub en andere drukke locaties binnen te komen. Ongevaccineerde mensen mogen de club niet meer in, ook niet als ze recent negatief zijn getest op het coronavirus.

Het Britse volk verzet zich massaal tegen de tweedeling die dreigt te ontstaan. Een petitie voor een verbod op discriminatie van ongevaccineerden is al bijna 200.000 keer ondertekend. De petitie roept de Britse overheid op om de plannen rond het vaccinatiepaspoort te herzien en om discriminatie van mensen die niet zijn gevaccineerd tegen corona te voorkomen.

Engelsen roepen op tot arrestatie Johnson

Niemand zou zich ooit gedwongen mogen voelen om het vaccin te nemen, stelt de petitie. Dinsdag werd de petitie vele tienduizenden keren ondertekend na een dag van onrust in de hoofdstad, waar boze demonstranten slaags waren geraakt met de politie nadat ze hadden opgeroepen tot de arrestatie van premier Boris Johnson.

Veel mensen delen de link naar de petitie op Twitter. Ook veel twitteraars eisen dat Johnson wordt gearresteerd. Velen van hen vergelijken de coronabeperkingen met nazi-Duitsland. ‘Nazi’ was enige tijd trending op het social mediaplatform.

Woedende menigte verzamelt zich buiten het Britse parlement

Maandag verzamelde een woedende menigte zich buiten het Palace of Westminster, de zetel van het Britse parlement, om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Hoewel bekend werd gemaakt dat de meeste coronaregels zouden komen te vervallen, kondigde de overheid aan dat mensen een vaccinatiebewijs nodig zullen hebben om drukke locaties te kunnen bezoeken.

Veel jonge Engelsen hebben ervoor gekozen om zich niet te laten vaccineren. Eerder had de regering van premier Johnson gezegd dat vaccinatiebewijzen niet verplicht zouden worden gesteld. De overheid draaide 180 graden nadat bekend was geworden dat nachtclubs voor het eerst in 16 maanden weer open mochten gaan.

[Infowars via RT]

4.7
34
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *