60% nieuwe coronapatiënten heeft twee prikken gehad


Patrick Vallance, de wetenschappelijke adviseur van het Britse kabinet, heeft maandag tijdens een persconferentie met premier Boris Johnson gezegd dat 60 procent van de mensen die met corona worden opgenomen in het ziekenhuis twee doses van het vaccin heeft gehad.

Opmerkelijk genoeg trok de regeringsadviseur de uitspraak na de persconferentie in en schreef hij op Twitter dat 60 procent van de nieuwe coronapatiënten ongevaccineerd is.

Vrijwel alle coronaregels verdwijnen in Engeland

In Engeland verdwijnen vrijwel alle nog resterende coronamaatregelen. Mensen hoeven geen afstand meer te houden en thuiswerken is niet langer verplicht. Ook uitgaan en grote evenementen zijn weer mogelijk ‘nu een groot deel van de bevolking is gevaccineerd’. Mondkapjes zijn niet verplicht, maar worden wel geadviseerd in het openbaar vervoer en op drukke plekken.

Engelsen hoeven zich bijna niet meer aan coronamaatregelen te houden, maar de regering van Johnson verwacht wel dat ze ‘weloverwogen keuzes maken’. Je krijgt alleen toegang tot nachtclubs en andere plekken waar veel mensen samenkomen als je een vaccinatiebewijs bij je hebt:

In Groot-Brittannië en Nederland heeft 68 procent van de bevolking minstens één prik gehad:

Het aantal ‘besmettingen’ stijgt in Groot-Brittannië en Nederland ongeveer even snel:

Er worden veel mensen gevaccineerd en er zijn ook veel ‘besmettingen’. Dit gebeurde enkele maanden geleden ook in de landen die op dat moment de vaccinatieranglijst aanvoerden. Op de Seychellen, in Chili, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten en later ook Israël schoot het aantal ‘besmettingen’ omhoog na de uitrol van het vaccin.

Nu Nederland en Groot-Brittannië in Europa zijn opgerukt naar de top van de vaccinatieranglijst gebeurt het hier ook.

5
5
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *