Aantal volledig gevaccineerde Schotten dat opgenomen wordt in ziekenhuizen schiet omhoog


Afgelopen maand zijn bijna 300 volledig gevaccineerde Schotten met corona opgenomen in het ziekenhuis, zo blijkt uit officiële cijfers waar The Scottish Sun over bericht. Tussen 5 juni en 2 juli belandden 288 dubbel geprikte mensen in het ziekenhuis.

Het aantal steeg van 38 op 11 juni naar 129 op 2 juli en verdriedubbelde daarmee. Er zijn vorige maand in Schotland ook 111 mensen naar het ziekenhuis gebracht die één keer ingeënt waren. In totaal zijn 27 volledig gevaccineerde mensen overleden.

Hoewel twee doses de ‘beste bescherming tegen corona bieden’, is er een kans dat iemand ziek wordt aangezien geen enkel vaccin 100 procent effectief is tegen het virus, beweert de WHO.

In Groot-Brittannië, maar ook in Nederland wordt driftig gevaccineerd tegen corona. Tegelijkertijd neemt het aantal ‘coronabesmettingen’ daar in rap tempo toe. Groot-Brittannië en Nederland kunnen zich inmiddels meten met landen als de Verenigde Arabische Emiraten, de Seychellen, Chili, Israël en Bahrein, tot voor kort de top 5 van meest gevaccineerde landen.

In alle vijf landen schoot het aantal ‘coronagevallen’ omhoog na de uitrol van het vaccin. De Seychellen en Bahrein noteerden in mei wereldwijd gezien de hoogste aantallen nieuwe gevallen. In Israël en op de Seychellen werden de teugels vervolgens strakker aangetrokken.

5
3
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *