Jort Kelder vindt dat mensen die het vaccin niet willen geen recht hebben op ziekenhuisbed


Immunoloog Marjolein van Egmond van het Amsterdam UMC kreeg woensdag in talkshow Op1 de vraag welke mensen nu in het ziekenhuis belanden. “Het is niet zo dat er helemaal niemand in het ziekenhuis komt die gevaccineerd is, maar over het algemeen zijn het echt de niet-gevaccineerde mensen,” beweerde Van Egmond. “Dus dat zijn de meeste. Dan is er een klein groepje, die hebben één prik gehad en een heel klein groepje, die hebben twee prikken gehad.”

“Het kan dus wel gebeuren,” zei presentatrice Maaike Timmerman. “Een enkeling dan.”

Pech gehad, zou ik zeggen

Van Egmond zei verder dat veel ouderen en kwetsbaren twee keer gevaccineerd zijn, maar dat er nog een hele groep tussen zit, de veertigers en vijftigers, die nog maar één prik hebben gehad. Er zijn natuurlijk ook mensen die niet gevaccineerd wilden worden, zei ze.

Presentator Jort Kelder onderbrak haar: “Ja, pech gehad, zou ik zeggen. Als je het niet wilt, ja, sorry.” Met andere woorden: geen ziekenhuisbed voor mensen die de prik weigeren.

“Zo werkt het dus toch niet,” zei Van Egmond. “Artsen hebben gewoon zorgplicht.”

Singer-songwriter en oud-journalist Nicky Monreau reageert:

Kelder: coronacrisis wordt zwaar opgeblazen

Diezelfde Jort Kelder zei eind vorig jaar in De Nieuwe Wereld dat de coronacrisis zwaar wordt opgeblazen. Hij zei dat hij bij Op1 moest praten over meer besmettingen, terwijl er minder mensen in de ziekenhuizen liggen. “Ze pakken dat ene feit wat makkelijk in de paniek past en over de rest gaan we het nu even niet hebben.”

De meeste artsen en hoogleraren zijn erg voorzichtig en nuanceren de coronacijfers, maar de journalisten poken het op, stelde Kelder. “Zij wakkeren de angstpsychose voor corona aan.”

4.3
3
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *