Fransen riskeren 6 maanden cel als ze café of restaurant binnengaan zonder coronapas


Fransen die een café of restaurant binnengaan zonder coronapas kunnen tot zes maanden gevangenisstraf krijgen. Horecaondernemers die mensen zonder pas binnenlaten, riskeren een celstraf van een jaar en een boete van 45.000 euro.

De straffen zijn onderdeel van een reeks draconische maatregelen om Fransen te dwingen de coronaprik te halen. In een aantal steden zijn in reactie hierop felle protesten uitgebroken.

Geen toegang

De Franse president Emmanuel Macron kondigde enkele dagen geleden aan dat mensen die niet kunnen bewijzen dat ze gevaccineerd zijn of negatief zijn getest vanaf 1 augustus geen toegang krijgen tot onder andere het openbaar vervoer, bioscopen, winkelcentra, cafés en restaurants.

Mensen die geen geldige gezondheidspas kunnen laten zien, riskeren tot zes maanden gevangenisstraf en een boete tot 10.000 euro, valt volgens de krant The Guardian te lezen in de wettekst.

Dictatoriaal regime

De overheid zag zich in december genoodzaakt een soortgelijk wetsvoorstel in te trekken na rellen, maar komt nu met een nog strengere wet. We zijn in een fase van de pandemie aanbeland waarin mensen die het vaccin weigeren te maken krijgen met de zwaarste lockdownmaatregelen.

Frankrijk neemt de meest autoritaire maatregelen in het Westen tot nu toe en kan inmiddels worden vergeleken met een dictatoriaal regime.

[Summit News]

4.8
41
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *