coronalockdowns zijn er om verspreiding van ‘onjuiste informatie’ tegen te gaan


Lockdowns zijn er volgens de gezondheidschef van de Canadese provincie Nova Scotia niet zozeer om de verspreiding van corona tegen te gaan, maar vooral om de verspreiding van ‘onjuiste informatie’ te voorkomen.

Chief Medical Officer Robert Strang gaf in mei tijdens een persconferentie toe dat het voornaamste doel van de strenge lockdowns in Canada niet de bescherming van de volksgezondheid was, maar het indammen van de vrije informatiestroom.

Misinformatiecampagne beteugelen

Strang kreeg de vraag of het verbod op openbare bijeenkomsten dat op dat moment gold nog wel nodig was. De gezondheidschef antwoordde dat het samenkomen van grote groepen mensen nog steeds risico’s met zich meebrengt.

“Maar de andere reden voor het verbod is om te voorkomen dat groepen doelbewust onjuiste informatie verspreiden,” zei Strang. Dergelijke informatie vormt volgens hem een ‘risico’ voor de bevolking. “Het is ook zeker noodzakelijk om die misinformatiecampagne te beteugelen.”

Uitoefenen van controle

Met andere woorden: lockdowns gaan niet langer over gezondheid. Ze gaan over het uitoefenen van controle.

Eind vorige maand heeft het hooggerechtshof van Nova Scotia het verbod op demonstraties en grote bijeenkomsten opgeheven.

[Infowars]

4
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *