80% ernstig zieke coronapatiënten gevaccineerd


Israël werd lange tijd geprezen als wereldkampioen vaccineren. Inmiddels horen we niet zo gek veel meer van het vermeende modelland. Dat is geen wonder: de gevolgen van de vaccinatiecampagne zijn rampzalig, schrijft internetkrant Wochenblick. De Israëlische premier Bennett zei over de Pfizer-prik: “We weten niet precies in hoeverre het vaccin helpt, maar het is aanzienlijk minder dan […] verwacht.”

Het zijn vooral de gevaccineerden die besmet raken met corona en vervolgens in het ziekenhuis belanden, onthult een Israëlische arts. Rafael Zioni publiceert op zijn Twitterpagina coronacijfers uit Israël. Het gaat daarbij om officiële gegevens van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid. Volgens Zioni, werkzaam als internist in het Laniado-ziekenhuis, lijkt het Pfizer-vaccin bijna nul procent effectief te zijn.

De meeste mensen die besmet raken en in het ziekenhuis worden opgenomen, zijn ingeënt. Ook de meeste ernstig zieke coronapatiënten zijn volledig gevaccineerd. Onderstaande grafieken hebben betrekking op deze maand. De bovenste grafiek toont opnames, de onderste ernstig zieke patiënten. Groen is volledig gevaccineerd, oranje is één dosis van Pfizer, rood is ongevaccineerd. “De trend is heel duidelijk,” aldus Zioni.

Er worden twee keer zoveel gevaccineerden als ongevaccineerden opgenomen in Israëlische ziekenhuizen:

[Wochenblick]

4.7
23
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *