Volgens de media kleurt Nijmegen ‘donkerrood’. Dit zijn de cijfers


De Gelderlander luidde vanochtend de noodklok. De strekking van het bericht: Nijmegen kleurt donkerrood en als je niet bent gevaccineerd, ben je aan de beurt met delta. Nergens in Gelderland ging het de afgelopen dagen zo hard met de ‘coronabesmettingen’ als in Nijmegen, schrijven twee verslaggevers van de krant. Ze bedoelen natuurlijk positieve tests, maar dat terzijde.

De stad registreerde de afgelopen dagen ruim 200 van deze positieve tests per dag. Wat blijkt? Vooral jongeren raken ‘besmet’. Er wordt meer getest en er zijn ook meer ‘besmettingen’. Hoe zou dat toch kunnen?

In de ziekenhuizen is het rustig

Hoe zijn deze mensen eraan toe? Hebben ze een kriebelhoest, een snotneus of misschien zelfs hoofdpijn? Of hebben ze helemaal nergens last van? Dat is niet duidelijk. In de twee ziekenhuizen van Nijmegen is het in ieder geval rustig, maar – zo schrijft de krant – ‘dit is geen reden om de vele ‘besmettingen’ niet serieus te nemen’.

Als we kijken naar het coronadashboard, dan zien we in de gemeente Nijmegen op 15 juli 0 ziekenhuisopnames. Het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames de afgelopen zeven dagen? Ook nul. We zien op 16 juli 0 coronadoden. En we zien op 16 juli 194 positief geteste mensen. Juist, positief geteste mensen. Waarom blijven de media toch spreken van ‘coronabesmettingen’? Overigens zijn dit er minder dan 200 per dag.

Kunnen wij als burgers ergens de media aanklagen?

Veel mensen ergeren zich aan de manier waarop de media op deze manier onnodig angst aanwakkeren. “Alles om mensen tot vaccinatie te dwingen: fear porn!” reageert fysiotherapeut Auke Wagenmakers. Dries voegt toe: “Nog zo’n opruiende nieuwsbrenger. Alleen maar angst zaaien.”

Luce twittert: “Kunnen wij als burgers ergens de media aanklagen? De onophoudelijke stroom aan angstpropaganda en onzin-oneliners is tenenkrommend en misselijkmakend.”

Zo ‘donkerrood’ kleurt Nederland:

4.8
20
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *