plaats sensoren in het menselijk lichaam om ‘corona te bestrijden’


Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) verwijst op social media naar een artikel op de website van het World Economic Forum waarin enkele zorgwekkende passages staan. Het artikel gaat over de noodzaak sensoren in het menselijk lichaam te plaatsen om corona te kunnen bestrijden.

De auteur van het artikel merkt op dat de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA het gebruik van ‘digitale pillen’ in de Verenigde Staten in 2017 heeft goedgekeurd. Deze digitale pillen bevatten piepkleine sensoren die – nadat je ze hebt ingeslikt – worden geactiveerd in je maag, van waaruit ze gegevens doorsturen naar je smartphone of andere apparaten.

Wordt dit straks ook verplicht?

De gegevens moeten ons leren begrijpen hoe onder andere menselijk gedrag en levensstijl onze gezondheid beïnvloeden. Dit kan van cruciaal belang zijn bij het bestrijden van de coronapandemie, stelt de auteur. “Het bijhouden van symptomen kan ons helpen om de verspreiding van infectie tegen te gaan en nieuwe gevallen snel te detecteren.”

Van Meijeren vraagt zich af: “Wordt dit straks ook verplicht onder het mom van ‘noodzakelijk ter bescherming van de volksgezondheid’?”

Schwab kondigde in 2016 breinchip aan

Klaus Schwab, oprichter van het World Economic Forum, is een groot voorstander van het implanteren van technologie bij mensen. Hij zei in 2016 in een interview dat draagbare technologie, zogeheten wearables, binnen nu en 10 jaar realiteit zal zijn. Hij suggereerde dat de technologie vervolgens ook geïmplanteerd zal worden in ons brein of onder onze huid.

4.7
24
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *