Israëlische en Europese experts waarschuwen: coronavaccins brengen varianten voort


In januari dit jaar werd in een inlichtingenrapport van het Israëlische leger gewaarschuwd dat het massavaccinatieprogramma zou kunnen leiden tot een Israëlische mutatie die resistent is tegen coronavaccins.

In mei waarschuwde Nobelprijswinnaar Luc Montagnier dat coronavaccins varianten voortbrengen. “Ik doe experimenten met patiënten die corona kregen nadat ze waren gevaccineerd. Ik zal je laten zien dat ze varianten creëren die resistent zijn tegen het vaccin,” zei de viroloog in een interview in Frankrijk. “Het is duidelijk dat de nieuwe varianten worden gecreëerd door de vaccinatie.”

Broedplaats voor varianten

De Belgische viroloog Geert Vanden Bossche heeft ook gezegd dat massavaccinaties te midden van een pandemie varianten kunnen creëren. Omdat coronavaccins niet in staat zijn om het coronavirus snel te doden, worden ze een broedplaats voor varianten, aldus de viroloog, die werkte voor onder meer Novartis Vaccines, Gavi en de Bill & Melinda Gates Foundation.

Op dezelfde manier worden bacteriën resistent tegen antibiotica als patiënten hun kuur niet afmaken. Het virus heeft de tijd om zich aan te passen en te muteren, wat leidt tot allerlei varianten. Het gevolg is dat mensen die eerder corona hebben gehad en gevaccineerden besmet zullen raken met varianten, claimde Vanden Bossche, die toevoegde dat met name de gevaccineerden risico lopen.

Vicieuze cirkel

Om het hoofd te bieden aan de varianten komen vaccinmakers nu met boostervaccins die ‘nog beter’ zouden beschermen. Experts waarschuwen dat we op deze manier terechtkomen in een vicieuze cirkel van nieuwe varianten en nieuwe vaccins.

[The Epoch Times]

5
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *