Verwarring over uitspraken van Gommers: ‘Gevaccineerd met de deltavariant’


Verwarring alom na het optreden van IC-baas Diederik Gommers gisteravond in de talkshow Humberto. Tot twee keer toe zei hij ‘als je gevaccineerd bent met de deltavariant’. Zijn uitspraken doen veel wenkbrauwen fronsen. Versprak hij zich? Bedoelde hij dat de deltavariant nu dominant is? Of bedoelde hij gevaccineerd, maar besmet met de deltavariant?

Op een gegeven moment ontstond er discussie over de vraag of Nederland net als bijvoorbeeld Frankrijk zorgpersoneel moet gaan verplichten om zich te laten vaccineren tegen corona. “Ik heb daar persoonlijk wel wat moeite mee,” zei Gommers.

Niet een garantie

“Het is prima wat [Macron] zegt, maar het is niet een garantie dat als je nu gevaccineerd bent met de deltavariant, dat je het virus toch niet bij je draagt en toch kunt verspreiden. Als dat de reden is, is het geen goeie.”

Presentator Humberto Tan onderbrak hem: “Maar het argument is nog steeds van ja, we worden minder ziek en we zijn iets minder besmettelijk als we zijn gevaccineerd.”

Je bent niet niet-besmettelijk

“Dat is zo, maar je bent niet niet-besmettelijk,” benadrukte Gommers. “Ik had vandaag medische studenten aan de lijn die in maart twee keer gevaccineerd zijn met Pfizer, lang genoeg geleden, en die toch met griepachtige klachten in bed lagen en toch drie dagen ziek waren. Ze worden niet zo ziek dat ze naar het ziekenhuis moeten, dat is het allerbelangrijkste, maar het wil niet zeggen dat als je volledig gevaccineerd bent met de deltavariant, dat je niet ziek wordt.”

Humberto onderbrak hem opnieuw en veranderde van onderwerp: de ANWB.

Gommers wil niet meer in talkshows

Overigens zei de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care vorige maand nog dat hij niet meer in talkshows wil. “Mijn vrouw moet mij helpen nee te zeggen,” citeerde het AD Gommers.

4.6
44
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *