Bijna 40% nieuwe coronapatiënten is gevaccineerd


Coronapatiënten die zijn hersteld van het virus hebben veel minder kans om besmet te raken dan mensen die gevaccineerd zijn tegen corona, blijkt uit cijfers die zijn gepresenteerd aan het Israëlische ministerie van Volksgezondheid.

Gegevens van het ministerie laten zien dat Israëliërs die tijdens de golf in mei natuurlijke immuniteit tegen het virus hebben ontwikkeld, een veel kleinere kans hadden om aangestoken te worden dan mensen die gevaccineerd zijn.

Minder dan één procent

Tijdens de coronagolf in mei zijn ruim 7700 coronagevallen geregistreerd. In slechts 72 gevallen ging het om mensen die eerder besmet waren geweest. Dat is minder dan één procent van de nieuwe gevallen. Ter vergelijking: bijna 40 procent van de nieuwe coronapatiënten – meer dan 3000 – was gevaccineerd.

Er zijn in totaal 835.792 patiënten hersteld van het virus. De 72 herbesmettingen zijn goed voor 0,0086 procent van het totale aantal.

Versteld

Israëliërs die gevaccineerd waren, hadden 6,72 keer meer kans om besmet te raken dan mensen die een natuurlijke besmetting hadden doorgemaakt. Meer dan 3000 van de 5.193.499 Israëliërs – 0,0578 procent – die ingeënt waren, raakten tijdens de laatste golf besmet.

Kanaal 13 meldt dat experts van het ministerie van Volksgezondheid versteld staan. Sommigen zeggen dat ze bewijzen dat een natuurlijke besmetting beter beschermt dan vaccinatie. Anderen zijn daar nog niet van overtuigd.

[Israel National News]

4.9
34
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *