huisartsen die tegen vaccinaties zijn zouden geschorst moeten worden


Onlangs schreven Belgische media dat de Orde der Artsen de jacht had geopend op artsen die ‘geen correcte informatie geven’ over het coronavaccin en zo zorgen dat mensen zich niet laten vaccineren.

Het Nieuwsblad schreef dat er meerdere straffen waren uitgesproken tegen artsen die twijfelen aan het coronavaccin. Ze riskeren een schorsing van vele maanden.

Roland Pierik, lid van de Gezondheidsraad en daarmee één van de adviseurs van zorgminister Hugo de Jonge, slingerde zaterdag een opmerkelijke tweet de wereld in. “Belgische huisartsen die tegen vaccinaties zijn, worden geschorst. Zouden we in Nederland ook moeten doen.”

Wat vooral leuk is, dat de wappies stikken van verontwaardiging

Pierik is ook erg te spreken over de nieuwe reclame van Heineken, die mensen oproept om zich te laten vaccineren. “Gave reclame!” twitterde hij. “En wat vooral leuk is, dat de wappies stikken van verontwaardiging.”

Eerder kreeg hij tijdens een interview met Tubantia de vraag of hij voorstander is van verplichte vaccinaties. “Als er voldoende vaccins zijn en de groepsimmuniteit is in gevaar, dan heb je als overheid het recht om in te grijpen, zeker ook als het om kinderen gaat. Ik ben geen voorstander van dwang, wel van drang,” zei Pierik.

Niet vaccineren betekent dan geen toegang tot leuke dingen

Hij zei dat volwassenen hun recht moeten kunnen houden om nee te zeggen, maar voegde eraan toe dat je ze op grond van het maatschappelijk belang ‘wel met de consequenties zou kunnen confronteren’. “Niet vaccineren betekent dan geen toegang tot het café, het stadion, het theater en alle andere leuke dingen van het leven,” aldus Pierik, lid van de vaccinatie-commissie van de Gezondheidsraad.

4.5
30
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *