Honderden volledig gevaccineerde Duitsers belanden in ziekenhuis met corona, zelfde probleem in Engeland


Er verscheen onlangs een jubelbericht in de media: er zouden bijna alleen maar niet-gevaccineerde coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. De coronapatiënten die nog in het ziekenhuis belanden, zijn de laatste weken op een enkele uitzondering na niet of niet volledig gevaccineerd, schrijft het AD.

Wat klopt er van dit bericht? In de landen om ons heen worden in ieder geval wel volledig gevaccineerde mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis.

In Duitsland hebben sinds februari meer dan 7900 volledig gevaccineerde mensen corona gekregen, zo heeft het Robert Koch Instituut, het Duitse RIVM, gemeld. Ruim 4100 van hen waren asymptomatisch en de overige 3800 kregen klachten.

Meer dan 270 volledig gevaccineerden, waaronder met name ouderen, moesten in het ziekenhuis worden opgenomen, bericht RT.

Ernstig zieke patiënten volledig gevaccineerd

De hoofdverpleegkundige van ziekenhuizen in het Engelse York en Scarborough waarschuwde daarnaast dat hun ernstig zieke coronapatiënten volledig ingeënt zijn, schrijft de krant Yorkshire Post.

In de ziekenhuizen liggen momenteel 15 coronapatiënten, terwijl dat er afgelopen maand nul waren. Hoofdverpleegkundige Heather McNair zei tijdens een bijeenkomst dat sommige patiënten twee prikken hebben gehad.

Ook weer gedebunkt

“De boodschap die ik graag wil meegeven is dat sommige patiënten volledig ingeënt zijn. Dit is een ziekte die je nog steeds kunt krijgen als je volledig ingeënt bent,” zei ze.

FVD-voorman Thierry Baudet reageert: “Ook weer gedebunkt, dat je na vaccinatie niet meer in het ziekenhuis terechtkomt. Wel dus.”

4.8
56
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *