‘Aankomende vaccinatieplicht in Frankrijk, Griekenland en Malta is abominabel’


Vorige week kondigde Malta als eerste EU-land aan dat het niet-gevaccineerde bezoekers gaat weigeren. De autoriteiten zullen vanaf woensdag alle bezoekers de toegang tot het land ontzeggen die niet volledig zijn ingeënt tegen corona.

Daarnaast zijn in Griekenland binnenkort alleen mensen die volledig gevaccineerd zijn welkom in horecazaken. Ook komt er een vaccinatieplicht voor zorgmedewerkers, zei premier Kyriakos Mitsotakis. Weigeraars worden geschorst.

Binnenkort mogen onder andere restaurants, theaters, cafés en stadions alleen gevaccineerde mensen binnenlaten. Met een app moeten klanten aantonen dat ze gevaccineerd zijn.

Alle Fransen een verplichte coronavaccinatie?

Ook de Franse regering gaat coronavaccinaties verplichten voor zorgmedewerkers, zei president Macron in een toespraak. Franse zorgverleners hebben nog tot 15 september de tijd om een prik te halen. Als je te laat bent, mag je niet meer werken en krijg je ook geen salaris, zei minister van Volksgezondheid Olivier Veran.

Macron vroeg zich tijdens zijn toespraak af of uiteindelijk niet alle Fransen een verplichte coronavaccinatie moeten krijgen.

Onwenselijk en ontoelaatbaar

Tweede Kamerlid Wybren van Haga ageert fel tegen de aangekondigde maatregelen. Hij vindt de aankomende vaccinatieplicht in Frankrijk, Griekenland en Malta ‘abominabel’. “Ieder mens is de baas over zijn eigen lichaam. Het gedwongen uitsluiten van een groep mensen in de samenleving is wat betreft Belang van Nederland onwenselijk en ontoelaatbaar,” zegt Van Haga.

4.9
34
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *