‘Patiënten steeds meer onderdeel van verdienmodel Big Pharma’


Huisarts Bart van Tienen, die het nieuws haalde vanwege zijn kritische standpunt over coronavaccinaties, heeft zijn vertrek aangekondigd. Hij verlaat zijn praktijk uit onvrede over de ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg, schrijft 1Twente.

Van Tienen spreekt van toenemende medicalisering en vindt dat patiënten steeds meer onderdeel worden van een verdienmodel van Big Pharma. Er is volgens hem veel te weinig aandacht voor preventie en leefstijl, en wil om die reden een ‘gezondheidshuis’ opzetten. In deze tegenhanger van een ziekenhuis komt de nadruk vooral te liggen op het voorkomen van ziektes.

Grote zorgen

De huisarts zette grote vraagtekens bij de oproep aan tieners om zich te laten vaccineren. Van Tienen zegt dat er geen enkele reden is om kinderen in te enten tegen corona. “We nemen risico’s met het inenten van jongeren, want over de effecten op langere termijn is nog niets bekend. Ik heb daar grote zorgen over,” zei hij.

Ook weten we nog niet of ze überhaupt werken tegen besmettelijkheid van het virus. Toch hebben overheden besloten om wereldwijd miljarden mensen te vaccineren. “Ik vind dat een enorm gezondheidsrisico. Ik kan daar persoonlijk als dokter niet achterstaan.”

Eén van zijn patiënten overleed kort na het coronavaccin van Moderna. Het ging om een gezonde vrouw van 90 jaar. “Ze gebruikte geen medicijnen en had geen klachten.” Van Tienen ziet ‘een bijna onontkoombaar verband’ met de vaccinatie.

We moeten stoppen met vaccineren

Moderna beweert het vaccin te hebben getest op ouderen, maar Van Tienen kan daar geen rapporten over vinden. Hij vindt dat we moeten stoppen met vaccineren tegen corona omdat er veel vragen zijn over de veiligheid van de vaccins.

“Het gaat allemaal te snel – belachelijk snel – en er worden veel te veel mensen gevaccineerd die eigenlijk geen vaccinatie nodig hebben,” zei de huisarts bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020.

Huisarts Van Tienen maakt deel uit van het Artsen Covid Collectief, waar ruim 1600 medici bij zijn aangesloten.4.8
19
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *