‘Er zakken elke dag 50 mensen in elkaar’


In het district Donaustadt van Wenen worden dagelijks zo’n 5000 mensen gevaccineerd tegen corona. Een medewerker van een vaccinatiestraat zei tegen het Oostenrijkse Heute dat er vorig weekend zo’n 50 mensen per dag in elkaar zijn gezakt. Vrijwel al deze mensen hadden het Janssen-vaccin gekregen. Met name jonge mensen gingen tegen de grond.

De autoriteiten in Wenen hebben dit bevestigd, maar beweerden ‘dat het 30 tot 40 mensen betrof’ en zeiden dat ‘enkelen’ na vaccinatie op de grond vallen. EHBO’ers krijgen de opdracht om na de vaccinatie vooral ‘jonge en slanke’ mensen in de gaten te houden.

De jonge mensen vallen flauw ‘omdat ze te weinig drinken of eten’ voor de vaccinatie, aldus de autoriteiten, die benadrukten ‘dat het niet aan het vaccin ligt’. Mensen krijgen in de vaccinatiestraat water en gummiberen uitgereikt.

Veel flauwvallende jongeren in Nederland en België

Ook Nederlandse GGD’s worden geconfronteerd met flauwvallende jongeren die het vaccin van Janssen krijgen. EHBO’ers in de vaccinatielocaties in Drenthe, Groningen en Friesland hebben het druk met flauwvallende jongvolwassenen. Volgens de GGD gaat het om ‘een normale bijwerking’.

En ook in België vallen veel jongeren flauw bij het vaccineren. Een Belgische arts zei dat het te maken kan hebben met het feit dat jongeren ‘niet ontbeten hebben of te weinig hebben gedronken’.

Verpleegkundige valt flauw na coronavaccin

Eind vorig jaar viel een verpleegkundige uit de Amerikaanse staat Tennessee 10 minuten na toediening van het coronavaccin flauw voor de camera. IC-verpleegkundige Tiffany Dover werd na haar vaccinatie geïnterviewd en had het zichtbaar zwaar. Ze draaide weg van de camera en zakte vervolgens in elkaar.

4.9
16
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *