Grootste toename sneeuw en ijs op Groenland ooit, zeldzame zomervorst in delen VS – Xandernieuws


De echte, ongemanipuleerde
statistiek laat zien dat er al zo’n 80 jaar sprake is van
afkoeling, en niet opwarming. Wat hebben de instituten gedaan
om hun theorie te ‘bewijzen’? Deze statistiek (van de VS) gekanteld, zodat
valselijk de indruk wordt gewekt dat de rode lijn omhoog loopt. (2)

—————————————————————————————————————————————-

Kou verwoest oogsten in Zuid Amerika en zelfs Oost Afrika – Alle opwarming in no-time weggevaagd: Gemiddelde wereldtemperatuur sinds 2016 met 0,7 graden gedaald – NASA data: Wereldwijde sneeuwval de afgelopen 40 jaar met 3% toegenomen

—————————————————————————————————————————————–

Terwijl nationale en internationale weer- en klimaatinstituten blind in hun antropogene CO2-Global Warming theorie volharden, blijft het klimaat stug doorgaan met ongehoorzaam zijn aan dit door de Westerse globalisten voorgeschreven dictaat. Eén van DE historische signalen van Global Cooling zijn toenemende en elkaar razendsnel afwisselende weerextremen. Goed voorbeeld is de VS, waar het westen zucht onder zinderende hitte, maar het een paar staten verderop juist ijzig koud is. In Minnesota heeft het midden in de zomer overdag zelfs gevroren. Verder kent Groenland de grootste toename in sneeuw en ijs ooit gemeten. Maar leest u daar iets over in de media? Nee, die moeten Global Warming blijven verkondigen, en focussen zich daarom uitsluitend op de plaatsen waar het op dat moment heet is.

Het nieuwe Zonne Minimum zorgt er in combinatie met het snel in sterkte afnemende magnetische veld voor dat de straalstroom onstabiel en onregelmatig wordt. Hierdoor ontstaan grote ‘bubbels’, waardoor de hitte van het zuiden verder dan gewoonlijk naar het noorden kan stromen, zoals nu in de Canadese staat Manitoba, waar een ramptoestand voor de landbouw is uitgeroepen vanwege hitte, droogte en daarnaast ook nog eens een sprinkhanenplaag.

Maar waar een hitte ‘bubbel’ van zuid naar noord ontstaat, gebeurt dat ook andersom, en stroomt ijzige poolkou naar plaatsen waar het normaal gesproken op dat moment zelden of nooit komt. In de Amerikaanse staat Minnesota, pal ten zuiden van Manitoba, heeft het op 8 juli, midden in de zomer, overdag zelfs -1,1 graden Celsius gevroren. Ook in Michigan, dat nog zuidelijker ligt, vroor het in de ochtend van 9 juli -0,6 graden Celsius. Het contrast was enorm, want een dag ervoor was het in bijvoorbeeld Stonington nog ruim 23 graden geweest.

Extreme verschillen en schommelingen in VS

In Concord, de hoofdstad van de staat New Hampshire, werd het een week geleden maximaal 15 graden, waarmee het koude record uit 1914 werd verbroken. Slechts twee dagen eerder gaven de thermometers daar nog 35,5 graden aan (wat overigens géén record was).

Op de kaart ziet het er al dagen zo uit (verwachtingen voor maandag):

Hier ziet u heel duidelijk de ‘bubbels’, die laten zien dat de straalstroom dankzij Global Cooling steeds meer van slag raakt. De media benadrukken op misleidende wijze de rode gebieden, om de valse indruk te blijven wekken dat de aarde aan het opwarmen is. De enorme gebieden met kou worden enkel ‘het weer’ genoemd, en altijd gebagatelliseerd.

Dezelfde media schreeuwen al jaren dat de zomers steeds heter worden, maar is dat ook zo? Volgens de National Climate Assessment data in de VS is dat niet waar – integendeel, tussen 1910 en ongeveer 1960 waren de zomers doorgaans een stuk warmer dan daarna:

In de aangrenzende staat Maine werd het op 10 juli 1911, dus vandaag precies 110 jaar geleden, maar liefst 43,3 graden Celcius. Het was de heetste zomer ooit, die ondanks 40 jaar ‘Global Warming’ nog steeds niet overtroffen is.

En wat de opwarming van de oceanen betreft: zelfs de statistieken van door moderne klimaatprofeten gecontroleerde instituten laten zien dat bijna alle gebruikte modellen een véél te hoge opwarming hebben voorspeld, en de werkelijke toename gering is:

Vorst verwoest oogsten in Zuid Amerika

Ook in Zuid Amerika is het – net als in Nederland en Europa – dit jaar lange tijd ongewoon koud geweest, met als voorspelbaar gevolg een grote impact op de landbouw. De Braziliaanse graanproductie is dit seizoen in één maand met 3 miljoen ton naar beneden bijgesteld naar 93,4 miljoen ton. Zware vorst heeft daarnaast ook de koffie en suikerriet teelt grote schade toegebracht. In sommige delen van Brazilië is 60% van de oogst weggevaagd door de kou. Analisten voorspellen een nog grotere vermindering van de opbrengsten vanwege de ‘ongewoon lage temperaturen’ in niet alleen in Brazilië, maar ook in Argentinië, Uruguay, Paraguay en Bolivia.

Koudste juni ooit in Australië

Aan de andere kant van het zuidelijk halfrond is het in Nieuw Zeeland en grote delen van Australië eveneens zeer koud. In Sydney werd het gisteren maar 12,1 graden, de koudste julidag in 10 jaar. Al in mei was het in de miljoenenstad sinds 1964 niet meer zo koud geweest. Voor maandag staat de vierde, door het Bureau of Meterology (BOM) ‘ongewoon’ genoemde enorme koudegolf met storm en zware regenval op het programma. Het BOM is net als het KNMI een notoire opwarming-propaganda verspreider, maar kon desondanks niet ontkennen dat afgelopen maand de op één na koudste juni ooit gemeten was. (1)

Kou in Kenia

Zelfs Afrika begint last te krijgen van Global Cooling. In Kenia is de winter al in mei begonnen, in plaats van in juli. In de Keniaanse hoofdstad Nairobi, daalde het kwik ’s nachts tot gemiddeld 10 graden, en werd het overdag niet warmer dan 18 graden. Deze temperaturen zijn tussen de 6 en 8 graden Celsius lager dan normaal. Allerlei gewassen, met name tomaten, pepers, komkommers, aardappelen en uien werden zwaar getroffen door de kou, waardoor ziekten ontstonden. De prijs van bijvoorbeeld een kilo tomaten steeg vervolgens van 46 dollarcent in april naar 74 dollarcent nu.

De National Oceanic and Atmospheric Administratie (NOAA) heeft donderdag een ‘alert’ afgegeven voor het bekende La Niňa klimaatpatroon, dat doorgaans koudere temperaturen en droogte veroorzaakt. Global Cooling zal hierdoor in de herfst en winter gaan versnellen. Het tegenovergestelde fenomeen, El Niňo, is overigens de echte verantwoordelijke voor de opwarmingspieken in 1998, 2016 en begin 2020 – niet antropogene Global Warming.

Gemiddelde wereldtemperatuur gezakt tot onder het 30 jarige gemiddelde

In juni lag de door satellieten gemeten gemiddelde wereldtemperatuur onder het 30 jarige gemiddelde. Tussen mei en juni daalde de temperatuur in de lagere troposfeer van +0,08 C. boven de basislijn naar -0,01 C, waardoor het kouder was dan in 1983. Dat de temperatuur aan de grond in de VS het omgekeerde patroon volgde – van -0,41 C. in mei naar +1,44 C. in juni – is andermaal bewijs van door lage zonneactiviteit en Global Cooling veroorzaakte weerextremen. De jarenlange afkoelende trend in de hogere atmosfeer begint nu in de lagere delen door te dringen.

Dat is goed te merken in China, waar er zeldzame zomersneeuw is gevallen in het Qilian-gebergte; in Centraal Azië, waar de temperatuur aankomende week mogelijk 20 graden lager uitkomt dan het gemiddelde; en zeker in Groenland, waarvan klimaatalarmisten nog niet zo lang geleden voorspelden dat het door onze schuld compleet sneeuw- en ijsvrij zou worden. Groenland kreeg er op 26 mei maar liefst 12 gigaton bij, de grootste toename ooit gemeten, eentje die letterlijk ‘off the charts’ ging. Op 24 juni kwam daar nog eens 4 gigaton bij, eveneens een absoluut record voor een zomermaand. Zelfs in juli komt er nog steeds sneeuw en ijs bij, waardoor de balans nu boven het langjarige gemiddelde van 1981 tot 2010 ligt.

Deze trend wordt niet alleen in Groenland, maar wereldwijd geconstateerd. De ervaren data analist Zoe Phin downloadde alle NASA data van 1980 en 2020, en ontdekte dat de wereldwijde sneeuwval de afgelopen 40 jaar juist met bijna 3% is toegenomen. Het noordelijke halfrond kende weliswaar een lichte daling, maar het zuidelijke halfrond juist een forse groei.

40 jaar lang louter onzin over het klimaat, maar een ommekeer zit er niet in

Kortom: Al Gore en al zijn volgelingen in de politiek, media en (pseudo)wetenschap hebben jarenlang louter ONZIN verkondigd. Het klimaat is niet lineair, maar cyclisch. De milde opwarming van de vorige eeuw was volkomen normaal en zelfs broodnodig na het koude Maunder Minimum. Niet een paar promille menselijke CO2 uitstoot is verantwoordelijk is voor alle heftige weer en ‘klimaat’ verschijnselen, maar zaken waar wij totaal geen controle over hebben: de zon, het afnemende magnetische veld, en de al duizenden jaren oude, volstrekt normale klimaatcycli.

U hoeft echter geen ommekeer in het beleid te verwachten. Daarvoor hangen er teveel reputaties en carrières vanaf, teveel belastinginkomsten, teveel monstrueuze winsten en subsidies voor de klimaatindustrie en -NGO’s, teveel ‘Agenda-21’ en ‘Great Reset’ doelstellingen die moeten worden vervuld om de energiezekerheid en welvaart in het Westen stapsgewijs af te breken, en de hele wereld te onderwerpen aan een communistische klimaat-vaccin dictatuur.

Dus zelfs al zou het midden in juli ooit gaan sneeuwen en vriezen, dan nog zullen dezelfde Orwelliaanse leugeninstituten blijven beweren dat het allemaal de schuld van door mensen veroorzaakte CO2 uitstoot is. En weet u wat? De meesten zullen dat nog klakkeloos aannemen ook, want als 2020 één ding heeft aangetoond, is dat de mensheid nu echt ALLES wijs gemaakt kan worden, hoe ongefundeerd en absurd het ook is, hoeveel bewijs er ook is van het exacte tegendeel van de propaganda die dagelijks via de media over het volk wordt uitgekotst.

Zet u dus schrap voor kou, voor nog meer extreme temperatuurschommelingen en weersomstandigheden, en dat in de wetenschap dat het enige dat ons daar goed tegen kan beschermen, een stabiele en betaalbare ‘fossiele’ energievoorziening, de komende jaren in ijltempo zal worden afgebroken om – u raadt het al – de niet bestaande ‘opwarming’ te stoppen.

 

Xander

(1) Electroverse
(2) Electroverse

Zie ook o.a.:

30-06: Dierenwereld raakt van slag door snel afnemende magnetische veld aarde
14-06: Solar wetenschappers: ‘Er staat iets groots te gebeuren op de zon; wij noemen dit het Termination Event’
22-05: Werd de stroomstoring in Kazachstan veroorzaakt door extreem verzwakte magnetische veld Aarde?
29-04: Climate Science Center wetenschapper waarschuwt voor ‘super zonnevlam’ in 2023
20-02: Kou doet groene energie de das om: Windmolens oorzaak van instorten stroomvoorziening in Texas
06-02: Global Cooling zet door: Satellieten constateren scherpe temperatuurdaling atmosfeer
25-01: Duitsland overweegt elektriciteit te rantsoeneren vanwege onstabiliteit door groene energie
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart
04-01: Global Cooling: Wereldwijde kou en sneeuw records, maar Bill Gates wil zonlicht dimmen

2020:

13-12: De echte reden van de spoedwet: Secretaris-generaal VN wil permanente klimaat noodtoestand tot 2050
08-12: Duizenden jaren oude klimaatcyclus en zonne activiteit markeert begin nieuwe IJstijd
08-11: Global Cooling: Tikkende tijdbom Noordpool kan abrupte extreme afkoeling Europa veroorzaken
18-10: Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat
31-08: Gobal Cooling bevestigd: Groot Zonne Minimum begon op 8 juni 2020 en duurt tot 2053
03-07: Energietransitie: ‘Nederland wordt één groot industriepark vol windmolens en zonnepanelen’
16-06: Groene Nieuwe Deal’ EU veroorzaakt slechtere oogsten en hoge voedselprijzen’
13-02: (/ Brusselse ‘Green Deal’ verzekert de ‘economische zelfmoord’ van ons ooit vrije en welvarende werelddeel)
25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ – Donald Trump: ‘De alarmisten eisen altijd hetzelfde: absolute macht om ieder aspect van ons leven te domineren, veranderen en controleren’)
15-01: Val Romeinse Rijk op herhaling: ‘Green Deal zal Europese Unie doen instorten’

2019:

20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *