Wetenschappers in rep en roer om studie die beweert dat coronavaccins mensen doden


Diverse gerenommeerde virologen en vaccinologen zijn opgestapt als redacteur bij het tijdschrift Vaccines uit protest tegen een peer reviewed artikel waaruit blijkt dat coronavaccins mensen doden. Minstens zes wetenschappers hebben zich teruggetrokken, schrijft vakblad Science.

De auteurs van de studie gaan ervan uit dat sterfgevallen na vaccinatie worden veroorzaakt door vaccinatie. Het duurde dan ook niet lang voordat de studie werd ingetrokken. Vaccins zijn immers heilig. Inmiddels is het onderzoek al bijna 450.000 keer gelezen.

Het onderzoek is uitgevoerd door natuurkundige Rainer Klement van het Leopoldina-ziekenhuis in het Duitse Schweinfurt, dataonderzoeker Wouter Aukema uit Hoenderloo en klinisch psycholoog en historicus Harald Walach.

De studie ‘is zeer belangrijk en moet met spoed worden gepubliceerd’

Eén van de peer reviewers, scheikundige Anne Ulrich, zei dat er niets valt aan te merken op het onderzoek. Een andere zei dat de studie ‘zeer belangrijk is en met spoed moet worden gepubliceerd’.

De onderzoekers gebruikten gegevens afkomstig uit een onderzoek naar 1,2 miljoen Israëliërs, waarvan de helft het Pfizer-vaccin kreeg en de andere helft niet. Ze schatten dat er 16.000 mensen gevaccineerd moeten worden om één coronadode te vooromen.

Ze berekenden het aantal vaccinatiedoden aan de hand van gegevens over het aantal vaccindoses dat in Nederland is toegediend en gegevens over bijwerkingen afkomstig van het Lareb.

De onderzoekers kwamen uit op 16 ernstige bijwerkingen per 100.000 vaccinaties en het aantal dodelijke bijwerkingen ligt op 4,11/100.000 vaccinaties. “Voor iedere drie sterfgevallen die worden voorkomen door vaccinatie moeten we accepteren dat er twee worden veroorzaakt door vaccinatie.”

Auteurs blijven achter de studie staan

Op 25 juni, de dag na de publicatie van de studie, trok het Lareb meteen aan de bel. Hoofd wetenschap en onderzoek Eugene van Puijenbroek deed zijn beklag over het onderzoek en eiste dat het zou worden aangepast of ingetrokken. Dat er een sterfgeval optreedt na vaccinatie betekent niet noodzakelijkerwijs dat het is veroorzaakt door de vaccinatie, beweerde hij.

Hoofdonderzoeker Walach blijft achter de studie staan. Aukema zei dat hij blij is met de controverse, want dat betekent dat de veiligheid van het coronavaccin veel aandacht krijgt. “Daar ben ik blij om,” zei hij.

[Science]

4.8
78
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *