Pfizer-vaccin niet 94%, maar slechts 64% effectief


Het coronavaccin van Pfizer is de afgelopen maand slechts 64 procent effectief gebleken in het voorkomen van coronabesmettingen, blijkt uit cijfers die zijn gepubliceerd door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid. Dat betekent dat ruim een derde van de mensen die volledig gevaccineerd zijn nog gewoon besmet kan raken.

In mei zou het middel voor 94 procent effectief zijn geweest. De cijfers zijn zondagavond gepresenteerd door een team experts die de overheid adviseren over de corona-aanpak, bericht Ynet.

De ‘deltavariant’ wordt verantwoordelijk gehouden voor 90 procent van de nieuwe gevallen die de afgelopen twee weken in Israël zijn geregistreerd.

Niet bekend hoe effectief het vaccin is in het voorkomen van ziekenhuisopnames

Uit onderzoek van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem blijkt daarnaast dat het nog te vroeg is om te kunnen zeggen hoe effectief het vaccin is in het voorkomen van ziekenhuisopnames. “Er zijn niet genoeg gegevens beschikbaar om te kunnen voorspellen hoe de huidige besmettingsgolf zich vertaalt in ernstige gevallen.”

De Pfizer-vaccins die het land op voorraad heeft, zijn houdbaar tot eind juli. Minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz zei zondagavond dat Israël vergevorderde gesprekken voert met een ‘ander land’ om vaccins te ruilen.

Reeks nieuwe coronamaatregelen

Als de houdbaarheidsdatum van de Pfizer-vaccins afloopt, krijgen mensen ouder dan 18 jaar het Moderna-vaccin toegediend. Het land overweegt daarnaast om mensen die de eerste prik van Pfizer hebben gehad een tweede dosis van Moderna te geven, iets wat al gebeurt in Spanje en Duitsland.

Het Israëlische coronakabinet komt dinsdag bijeen om te praten over een reeks nieuwe coronamaatregelen, waaronder de terugkeer van de groene pas en een quarantaineplicht voor gevaccineerde ouders van besmette kinderen tot ze negatief zijn getest.

[Times of Israel]

4.9
20
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *