‘Dit is The Great Reset in volle gang’


Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) adviseert een nieuw kabinet per gebied te kijken naar maatregelen om de ‘stikstofneerslag’ terug te dringen. Dat is ‘meer in lijn’ met Europese wetgeving.

In maart nam de Kamer een wet aan die bepaalt dat de stikstofuitstoot de komende jaren moet worden afgebouwd. Ook zijn de Europese richtlijnen aangescherpt.

Nederland kan zijn borst natmaken

Het PBL noemt expliciet de provincies Gelderland, Brabant en Overijssel waar een groot deel van de boerenbedrijven moet verdwijnen. Het planbureau waarschuwt voor ‘vergaande consequenties voor grote delen van de landbouwsector’.

Diverse boerenorganisaties, waaronder Agractie en Farmers Defence Force (FDF) zijn van plan om woensdag te demonstreren tegen het strenge stikstofbeleid van het kabinet.

Het beheer van FDF schrijft op Facebook:

“Alle strijdende belangenorganisaties voor boeren zijn er klaar mee. De tijd van praten is voorbij, de tijd van knalharde acties en demonstraties is aangebroken. FDF gaat de veroorzakers van het probleem snoeihard aanpakken midden in hun eigen bevuilde nest. We gaan Nederland van Groningen tot Maastricht en van Den Haag tot Enschede aanpakken. Het moet onderhand maar eens afgelopen zijn om elke keer weer tegen de boeren aan lopen zeiken terwijl de bron van het kwaad lui achterover hangt. We zullen op een tigtal plaatsen in Nederland kortsluiting veroorzaken. We zullen zorgen dat de advocaten overuren gaan maken. Den Haag krijgt een koekje van eigen deeg. De tijd van alleen keurig achter elkaar aan rijden en boe roepen is achter de rug. Nederland kan zijn borst natmaken.”

Er is géén stikstofprobleem!

“Nóg verdere aanscherping van stikstof- en klimaatregels betekent de doodsklap voor onze agrarische sector. Het PBL spreekt van ‘een ongekende transformatie van het landelijk gebied in Nederland’. Dit is The Great Reset in volle gang,” schrijft Forum voor Democratie in een reactie.

FVD-Statenlid Martin Bos voegt hieraan toe: “Dit is wat Klaus Schwab en zijn vriendje Mark Rutte bedoelen met ‘build back better’ en ‘transformatie’. De boeren worden weggepest om plaats te maken voor (mohammedaanse) immigranten. Overigens: er is géén stikstofprobleem!”

4.9
57
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *