‘Heel wat’ flauwvallende jongeren bij vaccineren, maar volgens GGD is er niks aan de hand


De GGD’s worden sinds vorige week vrijdag geconfronteerd met flauwvallende jongeren. Er wordt sinds die dag weer met Janssen ingeënt. EHBO’ers in de vaccinatielocaties in Drenthe, Groningen en Friesland hebben het druk met flauwvallende jongvolwassenen. Volgens de GGD gaat het om een ‘normale bijwerking’, schrijft het Dagblad van het Noorden.

De GGD stelt dat het niet zozeer aan het vaccin ligt, maar aan andere omstandigheden. Volgens Marcel de Jong van GGD Fryslan spelen ‘het warme weer’, ‘de hernieuwde uitgaansmogelijkheden’ en ‘spanning voor de vaccinatie’ een rol bij het flauwvallen. “Even onderuit gaan, kan gebeuren.” Hoe wordt dit opgelost? “Wie aangeeft last van flauwvallen te hebben, wordt liggend gevaccineerd.”

Arts: flauwvallen heeft níéts te maken met het toegediende vaccin

Ook bij onze zuiderburen vallen veel jongeren flauw bij het vaccineren, weet de krant Het Belang van Limburg. Daar ligt het volgens een arts uit Lommel aan de bloeddruk. “Eerst en vooral hebben jongeren een lagere bloeddruk dan ouderen,” aldus arts Jos Vanhoof. “Combineer dat met stress voor de prik en je hebt meteen een grotere kans op flauwvallen.”

Het kan volgens de arts ook te maken hebben met het feit dat jongeren ‘niet ontbeten hebben’, ‘te weinig hebben gedronken’ of ‘te weinig nachtrust hebben gehad’. “Flauwvallen heeft niets te maken met het toegediende vaccin,” beweert de arts.

‘Heel wat’ jongeren gaan van hun stokje

De krant sprak met iemand die in de vaccinatiecentra van Tongeren en Bilzen ‘heel wat’ jongeren van hun stokje heeft zien gaan. Zoveel zelfs dat men nu preventief meer liggend gaat vaccineren.

Eerder doken er beelden op uit Zuid-Amerika waarop te zien is hoe een vrouw flauwvalt en begint te stuiptrekken nadat ze gevaccineerd is. Eind vorig jaar viel een verpleegkundige uit de Amerikaanse staat Tennessee 10 minuten na toediening van het coronavaccin flauw voor de camera. IC-verpleegkundige Tiffany Dover werd na haar vaccinatie geïnterviewd en had het zichtbaar zwaar. Ze draaide weg van de camera en zakte vervolgens in elkaar.

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *