Maddie (12) kreeg het coronavaccin. Nu zit ze in een rolstoel en krijgt ze sondevoeding


De Amerikaanse senator Ron Johnson hield maandag een persconferentie met mensen die na het coronavaccin last kregen van zeer ernstige bijwerkingen. De groep wil dat mensen hun verhaal horen. De senator deelde documenten uit over de duizenden sterfgevallen en honderdduizenden gevallen van bijwerkingen na vaccinatie in de Verenigde Staten.

Candace Hayden is één van de zes slachtoffers die hun verhaal deelden tijdens de persconferentie in Milwaukee. “We willen gehoord worden en we willen geloofd worden,” zei Hayden, die vanaf haar borst verlamd raakte na de inenting en paresthesie had, een stoornis in de gevoelssensatie.

Anderen konden zich niet meer bewegen of kregen hevige pijn. “Ik had geen controle meer over mijn benen en mijn blaas,” zei Brianne Dressen. “Ik dacht dat ik stervende was en na een aantal maanden wilde ik sterven.”

“Op 14 januari kreeg ik het Moderna-vaccin. De volgende ochtend werd ik wakker met enorm opgezwollen lymfeklieren in mijn nek,” zei Sheryl Ruetgers.

Mondhygiëniste Kristi Dobbs zei dat ze na haar inenting last kreeg van trillende handen en niet weet of ze ooit weer aan het werk kan. “Ik ben bang dat ik een neurologische aandoening heb, zoals parkinson.” Ook heeft ze last van pijn, paresthesie en hartkloppingen.

Aangrijpend was het moment waarop de moeder van de 12-jarige Maddie de Garay het woord kreeg. Haar dochter nam afgelopen jaar deel aan het vaccinonderzoek van Pfizer. Nu zit ze in een rolstoel en krijgt ze sondevoeding. “De afgelopen vijf maanden is Maddie negen keer op de spoedeisende hulp beland, drie keer opgenomen in het ziekenhuis en heeft ze twee maanden in het ziekenhuis gelegen,” zei Stephanie de Garay.

Na de inenting kreeg Maddie ontzettend veel pijn in haar buik en borst. Het voelde ‘alsof haar hart er via haar nek werd uitgerukt’.

Ook in Nederland worden kinderen binnenkort ingeënt. De Gezondheidsraad schrijft in een advies dat gezonde kinderen vanaf 12 jaar die dat zelf willen, moeten worden ingeënt met het vaccin van Pfizer.

4.9
42
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *