‘Er tekent zich een humanitaire ramp af’


Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid liet maandag weten extra Moderna-vaccins in te kopen. “Daarmee staan we klaar voor de – nader te bepalen – vaccinatiecampagne van 2022 en 2023. We kiezen voor zekerheid: goede vaccins die aan te passen zijn aan mutaties, voor diverse technologieën en betrouwbare leveranciers,” schreef hij op social media.

Het bericht zorgt voor gefronste wenkbrauwen. Zo reageert Forum voor Democratie: “Eerst maakte Hugo ons wijs dat vaccineren ‘de weg naar de vrijheid’ was. Toch vreemd dat we nu al worden klaargestoomd voor de ‘vaccinatiecampagne van 2022 en 2023’. Bijna alsof het kartel niet van plan is terug naar normaal te gaan…”

Hij is knotsknettergek

“Het ministerie van Volksgezondheid drukt alles erdoor, ook al heeft het met gezondheid of zorg niets van doen,” schrijft huisarts Els van Veen. “Er tekent zich een humanitaire ramp af. Alleen komend najaar al. Wat te doen met jonge mensen die vaccinatieschade oplopen? Jonge mannen met myocarditis? Jonge vrouwen zoals Lisette Verhoeven? Maar dat maakt het ministerie van Volksgezondheid niet uit? De prikken moeten erin? Hugo?”

Neuroloog Jan Bonte haalt op Twitter hard uit naar de coronaminister: “Hugo de Jonge is knotsknettergek. En vreselijk dom. Een stupid sitting duck voor Big Pharma. Die lachen zich nog dood. Zo’n sukkel hebben ze nog nooit gehad. Nauwelijks een lobbyist voor nodig.”

Genoeg schapen die deel willen nemen

Hij vraagt zich af of een derde prik (tweede booster) wel veilig is in verband met allergische reacties, effectief is en überhaupt nodig is. “We weten het allemaal niet. Maar Hugo de Jonge, de prikjunkie, heeft al voor twee volgende jaren ingeslagen. Het experiment is nog niet ten einde. Genoeg schapen die deel willen nemen. We gaan het zien,” aldus Bonte.

Deze maand werd het Janssen-vaccin op advies van de Gezondheidsraad geschrapt uit het vaccinatieprogramma vanwege een risico op ernstige bijwerkingen.

4.8
55
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *