Amerikaanse medicijnautoriteit FDA voegt waarschuwing voor hartontstekingen toe aan coronavaccins


De Amerikaanse medicijnautoriteit FDA heeft een waarschuwing voor het risico op hartontstekingen toegevoegd aan de bijsluiter van de coronavaccins van Moderna en Pfizer. In de waarschuwing wordt erop gewezen dat er meldingen zijn van bijwerkingen na het toedienen van de tweede dosis van de vaccins. Het gaat om een verhoogd risico op ontstekingen van de hartspier (myocarditis) en het hartzakje (pericarditis).

De wijzigingen zijn doorgevoerd na een overleg dat plaatsvond tussen de FDA en de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC, nadat tot het eind van de tweede week van juni meer dan 1200 gevallen van myocarditis of pericarditis waren gemeld. Het gaat daarbij om mensen die 30 jaar of jonger zijn. Het aantal gevallen ligt opmerkelijk hoger bij mannen.

Hoger dan verwacht

Gezondheidsfunctionarissen blijven beweren dat de voordelen van de vaccins ‘opwegen tegen het risico op hartontstekingen’. Gevaccineerden worden opgeroepen medische hulp te zoeken als ze na vaccinatie last krijgen van pijn op de borst, kortademigheid of hartkloppingen.

Het aantal gemelde gevallen is hoger dan verwacht bij jonge mannen. Bij jongens van 12 tot 17 jaar werden tot 21 dagen na de eerste dosis 32 gevallen van hartontstekingen geregistreerd tot 11 juni. Het verwachte aantal bedroeg twee tot 21. Bij mannen tussen 18 en 24 jaar deden zich 47 gevallen voor. Het verwachte aantal: drie tot 34.

In de ban?

De FDA voegt dus een waarschuwing voor hartontstekingen toe aan de coronavaccins. Gaan social media nu ook de FDA censureren en in de ban doen?

[Zero Hedge via The Epoch Times]

4.7
34
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *