Kinderen vaccineren tegen corona ‘is bijna misdadig’


Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zei tegen het AD dat het ‘heel erg belangrijk’ is om ook kinderen vanaf 12 jaar in te enten tegen corona. “Dat vormt zelfs een onmisbare bijdrage om het coronavirus te bedwingen in het najaar,” zei De Jonge. “Het helpt als je 12- tot 18-jarigen vaccineert. Het kan, het is veilig. Het Outbreak Management Team zegt dat ook.”

Veel mensen zijn het niet met de minister eens, waaronder ook politici. Tweede Kamerlid Wybren van Haga zei donderdag tijdens het coronadebat: “Met een IFR (infection fatality rate, red.) van 0,00003 procent bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 19 jaar is het bijna misdadig om gezonde kinderen te vaccineren.”

Volkomen onzinnig

“Ze worden nauwelijks ziek en spelen zo goed als geen rol bij de verspreiding van het coronavirus naar volwassenen,” voegde hij toe. “Vaccineren doe je bovendien voor jezelf en niet voor anderen. Het is daarom volkomen onzinnig om een kleinkind te laten vaccineren om oma te beschermen. Als oma dat graag wil, laat oma zich maar vaccineren. Probleem opgelost.”

“Wij zijn en blijven mordicus tegen het vaccineren van gezonde kinderen,” benadrukte Van Haga. De risicoafweging bij het vaccineren van kinderen valt bijna altijd uit in het nadeel van het vaccin en dus moet je kinderen niet vaccineren, aldus het Kamerlid.

Geen vaccinatieplicht

Van Haga wees er verder op dat er tot drie keer toe een motie is aangenomen waarin de Kamer heeft besloten dat er geen sprake mag zijn van een directe of indirecte vaccinatieplicht.4.8
30
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *