Turkije activeert militair interventiepact met de Palestijnen – Xandernieuws


—————————————————————————————————————————————

Illegale Turkse claims op gasvoorraden Middellandse Zee brengt land in botsing met Cyprus, Griekenland, Israël, Rusland, Egypte, Syrië en Frankrijk – Politieke en militaire acties om Turks-Ottomaanse wereldrijk vanaf 2023 te herstellen gaan onverminderd door

—————————————————————————————————————————————–

De Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan heeft een in 2018 opgesteld militair pact met de Palestijnen geactiveerd, wat verstrekkende gevolgen kan hebben voor het Midden Oosten, en in de toekomst een directe oorlog met Israël kan veroorzaken. Het pact is namelijk vergelijkbaar met de Turkse militaire interventie in Libië. Turkse ‘instructeurs’ gaan nu Palestijnse veiligheidstroepen trainen, en ook ‘technische assistentie’ verlenen. In Libië zien we heel duidelijk wat die ‘assistentie’ inhoudt: bewapening. Het Turks-Ottomaanse wereldrijk is, zoals we sinds 2010 schrijven, dus druk bezig zichzelf opnieuw op te bouwen, zoals Erdogan al zo lang belooft. Zijn visioen moet vanaf 2023 – het jaar waarin hij tevens de eerste Turkse maanlading wil uitvoeren – harde realiteit worden.

Het akkoord, dat op 9 juni werd goedgekeurd door de Turkse Nationale Veiligheidsraad, omvat nog een ander, uiterst precair onderwerp: het haalt de Palestijnen bij het internationaal scherp veroordeelde Turks-Libische pact dat een groot deel van de oostelijke helft van de Middellandse Zee tussen beide landen verdeeld. Met deze deal leggen Ankara en Tripoli een claim op de grote gasvoorraden in deze wateren.

Nu de Palestijnen daarbij worden getrokken, zullen die onder Turkse leiding vermoedelijk aanspraak gaan maken op de voorraden onder het Israëlische deel ten noorden van de Gazastrook. Het zal duidelijk zijn dat Israël dat nooit zal accepteren. Het is tevens in strijd met alle internationale verdragen over territoriale wateren, exclusieve economische zones en energiewinning.

Erdogans alliantie met de Libische regering van Nationale Eenheid omvat militaire steun in de vorm van ‘adviseurs’, artillerie, munitie en zowel onbewapende als bewapende drones (1). De afgelopen jaren werden vanuit Turkije vele honderden jihadstrijders, die eerst in Syrië actief waren, naar Libië overgevlogen, en recentelijk ook naar Oekraïne (gericht tegen Rusland).

Turken claimen aardgasvoorraden en botsen met tal van landen

De Turken willen ook de aardgasvoorraden in Libië onder totale controle krijgen, maar ondervinden zware tegenstand van de door Egypte en Rusland gesteunde oppositie van generaal Khalifa Haftar. De Russische energiegigant Gazprom heeft in 2019 zijn commerciële activiteiten in Libië weer hervat, en zal deze belangen beslist niet vrijwillig aan de Turken overdragen.

Het Turkse militaire pact is ook direct gericht tegen Egypte, waar al jaren grote spanningen mee zijn sinds het Egyptische leger in een contrarevolutie in 2013 de door de Turken gesteunde islamitische president Mohammed Morsi afzette. Die had zich kort na zijn verkiezing in 2012 de facto tot dictator uitgeroepen en alle macht naar zich toe getrokken. Vervolgens gingen honderdduizenden Egyptenaren de straat op om te protesteren tegen deze islamitische staatsgreep, die van hun nog redelijk vrij land een Moslim Broederschap dictatuur had gemaakt.

De illegale Turkse claim op een groot deel van de gasvoorraden in de Middellandse Zee heeft het land ook in botsing gebracht met Cyprus en aartsvijand Griekenland. Met agressieve acties – ondersteund door marineschepen en gevechtsvliegtuigen – proberen de Turken hun buurlanden regelmatig te intimideren en te weerhouden van tegenstand tegen de Turkse claims.

Dat noopte Cyprus en Griekenland ertoe om een defensiepact met Israël te sluiten. Deze drie landen hebben tevens een verdrag gesloten om de nieuwe Eastmed pijpleiding naar Europa aan te leggen. Het Turkse-Libische pact is er speciaal op gericht om de bouw van die pijpleiding te voorkomen.

Ter ondersteuning van Cyprus stuurde Frankrijk onlangs nog een marineschip. Turkse oorlogsbodems verjoegen in juni 2020 een Frans fregat bij de Libische kust. De presidenten Erdogan en Macron uitten het afgelopen jaar regelmatig zware kritiek op elkaar.

Erdogan wil vanaf 2023 Ottomaanse Rijk herstellen en werkt aan kernwapens

We hebben op deze site vanaf 2010 vele tientallen artikelen geplaatst over de megalomane, maar bloedserieuze plannen van dictator Erdogan om het Ottomaanse Rijk vanaf 2023 te herstellen, als het precies een eeuw geleden is dat dit imperium definitief ten onder ging en de huidige Turkse republiek werd geboren.

De wereld deed jarenlang lacherig over Erdogans visioen, maar kan nu zien dat de despoot het beslist niet bij enkel dromen laat. Integendeel, hij onderneemt actieve stappen om zowel het Midden Oosten, Noord Afrika, Centraal Azië als ook de Balkan te kunnen onderwerpen. Dat is de reden dat Turkije 10 jaar geleden aankondigde het leger tot 1 miljoen man uit te breiden, en druk bezig is zijn eigen defensie industrie op te bouwen. In 2013 waarschuwde de Duitse veiligheidsdienst BND zelfs dat Erdogan in het geheim aan eigen kernwapens werkt. Hoever zouden ze daar 8 jaar later mee gevorderd zijn?

In datzelfde jaar verklaarde de toenmalige Turkse minister van BuZa, Ahmet Davutoglu, dat ‘wij Sarajevo (Bosnië) opnieuw met Damascus (Syrië) gaan verbinden, en Benghazi (Libië) met Batumi (Georgië)… Dit is het centrum van onze macht… Jemen, Skopje (Macedonië) en Benghazi waren 110 jaar geleden delen van hetzelfde land.’ Oftewel: van Turkije, het Turks-Ottomaanse rijk.

Saudi Arabië staat Turkije als centrum islam in de weg

Daarmee is de lijst van potentiële doelwitten nog lang niet compleet, want de Turken hebben naast Griekenland en Rusland nog een andere aartsvijand: Saudi Arabië. Om van Istanbul het nieuwe centrum van de islam te maken, zoals een aantal islamitische geestelijken wereldwijd al vele jaren willen, zal het noodzakelijk zijn om Mekka en Medina weg te vagen. Denk niet dat dit nooit kan gebeuren; de Turken hebben Mekka en ook de zwarte Kaaba steen al eens eerder beschoten (in 1916).

De vraag wat de Turken zullen doen als de omringende landen en volken weigeren mee te werken aan de wederoprichting van het Ottomaanse Rijk, is historisch meer dan afdoende beantwoord: de genocide op de Armenen begin vorige eeuw, de Turkse alliantie met Duitsland tijdens WO-1, de jarenlange slachtpartijen onder de Koerden, de logistieke, militaire en financiële steun aan islamitische terreurbewegingen zoals Hezbollah, Hamas en de Syrische jihadisten (ISIS is een creatie van de CIA en de Turkse geheime dienst), de steun aan de Moslim Broederschap staatsgreep in Egypte, de militaire inmenging in Libië, de militaire provocaties aan het adres van Griekenland en Cyprus, de directe militaire steun aan Azerbeidzjan in de recente korte oorlog met Armenië…

Bevrijding’ Jeruzalem

Last but not least: Jeruzalem, waarvan Erdogan vorig jaar nog zei dat dit ‘onze stad’ is. De keren dat Erdogan of één van zijn lakeien tijdens toespraken beloofde om ‘Jeruzalem te bevrijden van de Zionisten’, zijn niet meer te tellen. Tijdens het recente gewelddadige conflict tussen Israël en Hamas dreigden Turkije en Hezbollah met oorlog als het Israëlische leger de Gazastrook zou binnenvallen. Erdogan riep vervolgens op om een ‘internationale vredesmacht’ (onder leiding van Turkije) te vormen, die Jeruzalem zou moeten innemen en controleren.

Mensheid heeft niets geleerd

Controledwang en machtswellust, of dat nu vanuit Washington, Brussel, Ankara, New York, Den Haag, Davos of Beijing komt, viert anno 2021 weer hoogtij. De mensheid blijkt nog steeds helemaal NIETS geleerd te hebben van het verleden. De VS heeft na WO-2 met behulp van de NAVO een wereldwijd militair imperium opgebouwd; de EU werkt hard toe naar een totalitaire Superstaat en is constant aan het uitbreiden, en de Turken werken actief aan het herstel van hun islamitische wereldrijk, dat zich volgens hun plannen moet uitstrekken van Noord Afrika en Oost Europa tot aan de grenzen met China.

Turken willen vanwege China in Afghanistan blijven

China is de waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom de Turken militair aanwezig willen blijven in Afghanistan, ook na vertrek van de VS. De Turken weigeren om de Oeigoerse nationalist Abudukadir Yapuquan, die wordt verdacht van terrorisme in Xinjiang, aan Beijing uit te leveren. De Oeigoeren voeren blauwgekleurde Turks-Ottomaanse vlaggen, en streven openlijk naar ‘bevrijding’ door Turkije. Yapuquan is een van de oprichters van ETIM (East Turkistan Islamic Movement), die door zowel bij de VN Veiligheidsraad als Turkije officieel als terreurorganisatie te boek staat. (2)

China vormt samen met Rusland een groot struikelblok voor al deze plannen, en werkt zelf ook hard aan de opbouw van een indrukwekkende militaire macht. Die lijkt vooralsnog vooral defensief van aard, want de Chinezen hebben nog geen enkele militaire actie tegen een ander land ondernomen, al doet de almaar dreigender wordende taal richting Taiwan vermoeden dat daar op zeker moment verandering in kan komen (waarbij China overigens het standpunt heeft dat Taiwan geen ander land, maar een afvallige provincie is).

Alle ingrediënten voor WO-3 zijn aanwezig

Wereldrijken willen oprichten en/of uitbreiden, ten koste van de vrijheid en soevereiniteit van andere volken en landen, is historisch ALTIJD een recept voor grof geweld, bloedige slachtpartijen, grootschalige verwoestingen en heel veel andere ellende. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een derde wereldbrand, of die nu al in 2023 of pas in 2030 uitbreekt. En net als in de periode voor de eerste twee in de vorige eeuw zijn er maar heel weinig mensen die deze dreiging serieus nemen.

Vanavond dus gewoon weer massaal de TV aan en EK-voetbal kijken, want ‘na ons de zondvloed’. Al zou dat ‘na’ naar mijn inschatting moeten worden gewijzigd in ‘tijdens’. Niet dat het iets uitmaakt; ook historisch laten 9 van de 10 mensen zich niet waarschuwen, en worden pas wakker als de gebeurtenissen direct een diepe impact op hun eigen leven hebben.

 

Xander


(1) DEBKA
(2) SCMP

Zie ook o.a.:

22-05: (/ Turkse dictator Erdogan wil met internationale ‘vredesmacht’ Jeruzalem ‘bevrijden‘)
14-05: ‘Turkije en Hezbollah dreigen Israël met oorlog bij invasie van Gazastrook’
19-04: (/ Door Turkije gecontroleerde jihadstrijder naar Oekraïne – Erdogan provoceert zowel Rusland als China)
29-03: NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China
28-03: ‘Westen stuurt aan spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’

2020:
02-11: Erdogan hitst moslims op tegen Europa: ‘Zij willen nieuwe kruistochten’
02-10: Turkse dictator Erdogan: ‘Jeruzalem is onze stad’
27-08: Erdogan dreigt Griekenland openlijk met oorlog
23-08: Erdogan verstevigt banden met Hamas, geeft terroristen en moordenaars Turkse paspoorten (/ Turkse dictator zweert opnieuw Jeruzalem te zullen ‘bevrijden’)
15-07: Hagia Sophia veranderd in moskee: Zo worden de Turken klaargestoomd voor oorlog
19-06: Botsing bij Libië: Turkse oorlogsschepen richten raketten op Franse fregat
18-06: Turkije militair actief op vier fronten, start massale bombardementen op Koerden in Irak
12-03: Verenigde Staten hebben kernwapens uit Turkije gehaald en naar Polen gebracht’
03-03: Erdogan kondigt op TV aan ‘miljoenen vluchtelingen’ naar EU te sturen
01-03: Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland
28-02: Turkije en Rusland op randje van oorlog om situatie in Syrië
20-01: Door Turkije ingeschakelde Syrische jihadisten gefilmd in vliegtuig naar oorlog in Libië
16-01: 15 Turkse F-16’s schonden dinsdag 91 keer Griekse luchtruim en voerden schijnaanvallen uit
14-01: Strijd om aardgas: Turkije en Libië proberen pijpleiding Israël-Cyprus-Griekenland te blokkeren

2019:
21-12: Egypte stuurt tanks naar Libië om Turkse militaire interventie af te weren
13-11: Amerikaanse drones filmen pro-Turkse strijdgroepen die Koerdische burgers uitmoorden
16-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije
16-10: Amerikaanse officials: Turkije laat opzettelijke ISIS terroristen vrij en executeert Koerdische gevangenen (/ Russische gevechtsvliegtuigen voorkomen aanval op SDF door Turkse F-16)
15-10: Erdogan gijzelt 50 Amerikaanse kernbommen op luchtmachtbasis Incirlik
05-09: Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)
21-07: Turkse dictator Erdogan dreigt met militaire invasie van Cyprus

2018:
19-12: Islamitische Unie Congres; Erdogan in 2023 leider van wereldwijd Kalifaat
13-08: Turkse journalist: Erdogan begint steeds meer op Hitler te lijken
09-07: Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict met Europa’
14-03: Erdogans krant publiceert Turks plan voor massale moslim aanval op Israël
19-02: Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden (/ Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator)

(Archief oud-xandernieuws.punt.nl):
2014:
29-11: Erdogan hitst moslims op tegen het Westen: ‘Zij willen ons dood’
21-11: Erdogan kondigt oprichting door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan

2013:
30-06: Hoog lid Erdogans AKP dreigt Berlijn met 3,5 miljoen Turken in Duitsland
23-03: Turkse minister BuZa: Wij zullen weer heersen van Sarajevo tot Damascus
12-03: Duitse geheime dienst: Turkije werkt al jaren aan kernwapens
01-03: Turkse premier Erdogan: Israël en kritiek op islam zijn misdaden tegen mensheid
2012:
18-04: Turkse regering gaat miljoenen Turken in Europa mobiliseren
2011:
12-07: Turkije wil leger verdubbelen naar 1 miljoen man (/ Erdogan impliceert nieuw Ottomaans Rijk inclusief Sarajevo en Jeruzalem)
09-06: Turkse opperrechter: Erdogan is tiran en wil sultan van het Midden Oosten worden
2010:
09-12: WikiLeaks (8): Turkije wil Europa islamiseren via lidmaatschap EU (/’Wraak op Europa vanwege nederlaag bij Wenen’ – Erdogan woeden vanwege onthulling 8 geheime bankrekeningen in Zwitserland)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *