Wetenschappelijk adviseur van de overheid waarschuwt dat VK afstevent op ‘substantiële derde golf’


Een wetenschappelijk adviseur van de Britse regering over de reactie van het VK op covid-19 heeft voorspeld dat er een “substantiële derde golf” op komst is.

De expert waarschuwde dat een derde golf van covid nadert, aangezien de zeer overdraagbare Indiase variant zich blijft verspreiden.

Premier Boris Johnson heeft al een uitstel van vier weken aangekondigd tot het einde van de beperkingen, zoals velen al hadden verwacht. Dus 19 juli! Dat is niet zo slecht! Maar wacht, zal vier weken genoeg zijn om de ‘substantiële derde golf’ aan te pakken?

Breitbart meldt: Professor Andrew Hayward van de Scientific Advisory Group on Emergencies (SAGE) zei zondag tegen Andrew Marr van de BBC: “Ik denk dat het nu heel duidelijk is dat we een substantiële derde golf van infecties zullen krijgen.

“De echt grote vraag is hoeveel die golf van infecties zich gaat vertalen in ziekenhuisopnames. Het feit dat 55 procent van de volwassen bevolking dubbel gevaccineerd is, betekent dat dit aanzienlijk minder zou zijn dan het had kunnen zijn. Maar we weten nog steeds niet precies hoe erg het zou zijn.”

Op de vraag of hij dacht dat er een kans was dat het VK alle beperkingen zou opheffen, zoals premier Boris Johnson had gepland voor 21 juni, zei professor Hayward: “Ik denk dat als we meer open zouden gaan, dat de vlammen echt zouden aanwakkeren en dit nog sneller laten groeien…

“Ik denk dat we heel voorzichtig moeten zijn, want er is een aanzienlijke kans dat we een golf van ziekenhuisopnames krijgen die een zeer aanzienlijke druk op de NHS kunnen uitoefenen op een moment dat het echt probeert de enorme achterstand van gevallen van mensen weg te werken. wachten op ziekenhuiszorg.”

De opmerkingen van de epidemioloog van het University College London komen maandag te midden van verschillende berichten in de media dat premier Johnson vanavond een uitstel van het einde van de beperkingen zal aankondigen. Sky News, The Times en The Telegraph melden dat ‘Freedom Day’ nu op 19 juli zal plaatsvinden met een recensie over veertien dagen. Verschillende ministers van het kabinet, de wetenschappelijke adviseur van het VK en de hoofdarts van Engeland stemden volgens rapporten in met de verhuizing.

Maatregelen die van kracht blijven, zijn onder meer veel sectoren van de horeca die gesloten blijven of onder beperkingen staan, limieten voor bijeenkomsten en het blijven dragen van maskers in openbare ruimtes zoals winkels, terwijl aanbevelingen over thuiswerken waar mogelijk zullen worden gehandhaafd.

Een hooggeplaatste overheidsbron vertelde The Telegraph: “De boodschap is altijd voorzichtig maar onomkeerbaar geweest. Dat is altijd onze mantra geweest en dat gaat zo door.

“Het zou veel erger zijn om onzekerheid te hebben en achteruit te gaan. Het is beter om voorzichtig te zijn en zekerheid te hebben. Het is een laatste keer. Het is een rechte race tussen het vaccin en het virus.”

De reden van Downing Street om de beperkingen voort te zetten, is naar verluidt zodat het land de ontwikkeling van de Indiase stam van COVID-19 kan volgen, waarvan wordt gezegd dat deze 60 procent besmettelijker is en meer kans heeft om mensen in het ziekenhuis te stoppen.

Professor Hayward had in The Andrew Marr Show gezegd: “Zestig procent besmettelijker is buitengewoon zorgwekkend. Dat is het belangrijkste dat de snelheid bepaalt waarmee de volgende golf komt.

“En het feit dat het aantal ziekenhuisopnames door deze infectie misschien wel het dubbele is van dat van de vorige infectie, is natuurlijk ook buitengewoon zorgwekkend, zelfs in de context van mensen die een enkele dosis vaccin hebben gehad.”

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *