Oekraïne zegt dat NAVO eens is over lidmaatschap, wat absolute rode lijn voor Rusland is – Xandernieuws


—————————————————————————————————————————————–

NAVO herhaalt in verklaring belofte uit 2008: Oekraïne ZAL lid worden

—————————————————————————————————————————————–

(03.05) – De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft op Twitter aangekondigd dat de leiders van de NAVO het erover eens zijn dat het land lid van het bondgenootschap moet worden. Het Kremlin is daar van meet af aan zeer duidelijk over geweest: het plaatsen van NAVO troepen, vliegtuigen en raketten op Oekraïense bodem betekent onmiddellijk oorlog, en die zal hoogstwaarschijnlijk niet beperkt blijven tot slechts een handjevol Russische raketten.

Zoals onze jarenlange lezers weten sturen de Westerse globalisten al heel lang aan op het veroorzaken van een grote oorlog met Rusland, vooral omdat dit land een bedreiging vormt voor de nu in uitvoering zijnde communistische Great Reset zoals die in Davos, Washington en Brussel werd gepland. Het Westen wil per se de controle krijgen over de enorme Russische olie- en gasvoorraden, waarmee Rusland zich eenvoudig aan de CO2-vrije klimaatdictatuur kan onttrekken.

Posterboy Biden hervatte onmiddellijk oorlogszuchtige koers

Hillary Clinton kondigde zelfs bijna expliciet oorlog tegen Rusland aan als zij eenmaal president zou zijn, maar toen gooide Donald Trump roet in het eten. Wij voorspelden meteen dat als Biden president zou worden, hij de oorlogszuchtige koers van team Obama/Clinton onmiddellijk weer zou hervatten. Dat is exact wat er gebeurd is, al moet daarbij gezegd worden dat Joe Biden overduidelijk slechts een posterboy is, een trekpop van de werkelijke machtselite achter de schermen, en zelf geen enkele inspraak heeft op het te voeren beleid.

Kremlin kan geen NAVO raketten aan grenzen tolereren

De verklaring van Zelensky was een opzichtige provocatie en slag in het gezicht van de Russische president Vladimir Putin, die morgen in Genève een topontmoeting met Joe Biden heeft.

De NAVO, de EU en de VS weten namelijk heel goed dat een Oekraïens lidmaatschap onmiddellijk oorlog betekent. Rusland kan namelijk onmogelijk toestaan dat Westerse raketten vanaf Oekraïens grondgebied in slecht luttele minuten Moskou en belangrijke steden en defensie doelen kunnen raken. Dat zou Rusland zeer kwetsbaar maken voor een verrassingsaanval.

Rode lijn van Putin is géén bluf

Vorige week heeft Putin in een interview met NBC News nota bene nog eens herhaald dat NAVO wapens op Oekraïens grondgebied ‘een rode lijn voor ons is’ (1). Westerse leiders lijken amper te beseffen dat dit bepaald geen bluf is, zoals de Russische leider ook in Syrië heeft bewezen, waar hij met succes een Westerse-islamistische machtsovername zoals in Libië wist te voorkomen.

In het voorjaar slaagde Putin er wederom in om de zoveelste poging van Oekraïne om een grote oorlog uit te lokken te voorkomen, door razendsnel enorme hoeveelheden troepen, tanks, vliegtuigen, marineschepen en ballistische raketten rond Oekraïne te mobiliseren. Dat weerhield het Westerse marionettenregime in Kiev ervan om een groot offensief te starten tegen de Russische sprekende bevolking op de Krim en in de afvallige volksrepublieken Donetsk en Luhansk.

NAVO bevestigt belofte uit 2008: ‘Oekraïne zal lid worden’

Vermoedelijk zullen de NAVO en Westerse leiders voorlopig ontkennen dat ze Oekraïne rechtstreeks beloofd hebben dat het land snel lid kan worden. The Guardian schrijft al iets dergelijks. In een persconferentie hield Biden zich zoals verwacht op de vlakte over de vermeende belofte aan Oekraïne. ‘Het hangt ervan af of ze aan de criteria voldoen. Het feit is dat ze nog steeds corruptie moeten aanpakken.’ De NAVO wees in een hypocriete verklaring op ‘het besluit uit 2008’ dat Oekraíne op termijn ‘lid zal worden’ (vet toegevoegd), en bedankte Oekraïne voor zijn ‘aanzienlijke bijdragen aan geallieerde operaties, de NAVO reactiemacht en NAVO oefeningen.’

Hypocriet, omdat in die verklaring wordt gesproken over het ‘recht van OekraIne om zijn eigen buitenlandse beleid te bepalen, vrij van vreemde inmenging.’ (2) Het zijn nu juist Westerse inlichtingendiensten geweest die de staatsgreep in Oekraïne in 2014 (de ‘Maidan revolutie’) op touw hebben gezet, en daarna een illegaal marionettenregime hebben geïnstalleerd. Ook wat Oekraïne betreft zien we wederom de Alinsky-methode die de VS en de EU vooral sinds Barack Obama standaard hanteren: beschuldig voortdurend je tegenstanders (zowel nationaal als internationaal) van hetgeen waar je jezelf schuldig aan maakt.

Binnenkort zullen Biden en andere Westerse leiders er vermoedelijk met vage verklaringen op zinspelen dat ‘ontwikkelingen’ het Oekraïense NAVO lidmaatschap wellicht toch ‘noodzakelijk’ maken, zogenaamd om het ‘Russische gevaar’ tegen te gaan. Wat dat gevaar dan precies inhoudt wordt nooit duidelijk gemaakt. Dat kan ook niet, want het is de NAVO dat tot bijna op de drempel van Moskou wil uitbreiden – niet andersom.

Oorlog zal bijzonder slecht voor ons aflopen

Als ze niet tijdig door iets of iemand worden gestopt, vrezen wij dat de krankzinnige machtswellustelingen in Washington, Brussel en Kiev op een dag hun zin gaan krijgen. De inmiddels onpeilbare hoogmoed van ‘onze’ leiders zal echter hun grootste zwakte blijken te zijn, want de oorlog waar ze al zo lang op uit lijken te zijn, en die dan ‘eindelijk’ zal uitbreken (en waar de mainstream propagandamedia natuurlijk Rusland de schuld van zullen geven), zal naar mijn overtuiging zonder enige twijfel in zeer korte tijd bijzonder slecht voor ons aflopen.

Xander

(1) Hal Turner Radio Show
(2) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

24-04: Oekraïne weigert vredesoverleg met Rusland, dat legermacht volledig paraat houdt
20-04: US STRATCOM houdt nu officieel rekening met onvoorspelbaar uitbreken kernoorlog
20-04: Amerikaanse inlichtingenexpert: Onze superioriteit is gebouwd op leugens, wij kunnen geen enkele oorlog meer winnen
19-04: Tientallen Amerikaanse gevechtsvliegtuigen landen in Polen; Russische TV-teams naar Donetsk 17-04: Rusland stelt VS ultimatum: ‘Binnen 6 dagen weg uit Oekraïne, of wij vallen aan’
15-04: Biden roept nationale noodtoestand uit; Russische vloot en leger bereidt zich actief voor op oorlog
13-04: Grote stad ver voorbij Moskou wijst begraafplaatsen aan voor slachtoffers verwachte oorlog
08-04: Bommenwerpers VS breken koers richting Rusland af, dat 10 kernraketten activeert
05-04: Britse boulevardpers: Binnen maand WO-3; Chinese troepen naar Iran, dat raket presenteert die Berlijn kan raken
03-04: Oekraïense artillerie opent vuur op Luhansk; eerste burgers omgekomen’
01-04: Rusland stuurt meest ervaren elite luchtlandingbrigade naar De Krim; eerste berichten over zware vuurgevechten in Donbass regio
31-03: NAVO gewaarschuwd: Rusland rijdt drie RS-24 kernraketten uit hangars
29-03: NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China
28-03: ‘Westen stuurt aan spoedige oorlog om Oekraïne omdat Rusland de Great Reset weigert’
25-03: Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’
24-03: NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten
22-03: Russische tanks rijden Oekraïne in; Kremlin mobiliseert complete vloot’
19-03: Rusland verbreekt contact met NAVO na eis VS om Nordstream pijpleiding naar EU te stoppen’
20-01: Staatsgreep voltooid: Biden president, zal VS binnen 2 jaar volledig op zijn kop zetten (/ Pad naar oorlog tegen Rusland zal worden hervat)

2020:
17-10: (/ Zijn de Chinezen bang voor het duo Harris-Clinton in het Witte Huis, dat vrijwel zeker oorlog met Rusland en China gaat veroorzaken?)
08-08: Rusland waarschuwt VS: ‘Iedere op ons afgeschoten raket wordt beantwoord met kernwapens’
12-03: Verenigde Staten hebben kernwapens uit Turkije gehaald en naar Polen gebracht’
01-03: Opperbevelhebber NAVO pleitte afgelopen week openlijk voor kernaanval op Rusland
15-02: Steun voor NAVO brokkelt af: Meerderheid wil geen hulp aan lidstaat met militair conflict met Rusland

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *