G7+EU kiezen op top in Engeland definitief voor koers die Westerse economie en democratie vernietigt – Xandernieuws


Archiefbeeld van een eerdere G7 top
(in Frankrijk 2019).(Afbeelding: (3)).

—————————————————————————————————————————————–

Echte inflatie al 13% als eerlijkere rekenmethode tot jaren ’80 wordt gevolgd – ‘G7-EU onderstrepen met keuzes dat zijzelf een existentieel probleem zijn, en niet de oplossing’

—————————————————————————————————————————————–

Op de G7+1 (EU) top in Engeland hebben de belangrijkste Westerse landen definitief gekozen voor een koers die zowel onze economie als onze democratie en welvaart vernietigt. De Londen Financial Times, die openlijk de communistische ‘Great Reset’ promoot, schrijft dat Joe Biden steun heeft gekregen voor zijn plan om door te blijven gaan met het uitgeven van enorme hoeveelheden geld. Dat zou worden gedaan om te voorkomen dat de ‘ongelijkheid’ onder de bevolking nog verder toeneemt – een ongelijkheid die deze zichzelf hoog boven het volk verheven voelende elitairen niet alleen zelf gecreëerd hebben, maar die dankzij hun beleid nog veel erger dreigt te worden.

Op vrijdagavond bezochten de G7+1 leiders en hun partners het Eden Project, waar ze koningin Elizabeth en andere leden van het koninklijke huis ontmoetten. Het Eden Project is een futuristische voorstelling van de ‘groene’ planeet. De overkoepelde botanische tuinen trekken ieder jaar ongeveer 1 miljoen bezoekers. Mede oprichter sr. Tim Smit verklaarde dat Eden de ‘droom heeft dat de wereld zijn energie uit hernieuwbare bronnen krijgt.’

Dat is precies in het straatje met de zogenaamd CO2-neutrale samenleving die het Westen tegen astronomische kosten wil creëren (maar wat alleen te realiseren is door het energieverbruik van de burgers – en daarmee hun welvaart en hun vrijheid – gedwongen fors terug te schroeven).

Lage rente + onbeperkt geld uitgeven = vernietiging financiële economie

Premier Mario Draghi, de voormalige president van de ECB die in 2014 de (staats)obligatiemarkt wegvaagde door negatieve rente in te voeren – wat overigens faalde -, was het zoals het een rasechte Italiaan betaamt natuurlijk groot voorstander van een ‘uitbreidend fiscaal beleid’, oftewel: de geldpersen in een nog hogere versnelling zetten, wat bijvoorbeeld in de VS voor de eerste voelbare signalen van gierende inflatie zorgt (en overigens ook in Nederland. Vergelijk de wekelijkse bon van de supermarkt maar eens met die van 1 of 2 jaar geleden).

‘Met kunstmatig lage rente hebben ze de financiële economie vernietigd,’ schrijft de onafhankelijke Amerikaanse econoom Martin Armstrong. ‘Dat houdt in dat ze niet langer eindeloos kunnen blijven lenen. Het gevolg is dat ze de Modern Monetary Theorie (MMT) hebben overgenomen, en redeneren dat ze nu simpelweg tot in het oneindige geld kunnen blijven printen, en iedere inflatie enkel tijdelijk is vanwege de tekorten die zijn ontstaan door Covid.’

‘Echt inflatie al 13%’, en voor vlees zelfs 20% tot 30%

Ook de Amerikaanse Federal Reserve is aan boord, en gaat door met ultralage rente en het opkopen van (staats)obligaties. De ‘Fed’ erkent weliswaar dat de inflatie nu al ‘hoger is dan verwacht’ – maar liefst 5% (tegen 1,4% in 2020), het hoogste niveau sinds de financiële crisis in 2008 – maar ziet geen reden om in te grijpen. De reële inflatie bedraagt volgens ‘shadowstats.com’ in werkelijkheid al boven de 8% , en zelfs 13% als die nog op de ouderwetse manier (jaren ’80) zou worden berekend. De rekenmethodes zijn in het Westen echter bewust gemanipuleerd om een zo laag mogelijke inflatie te kunnen melden.

De vele malen hogere echte inflatie begint inmiddels zijn impact op de burgers te hebben. Volgens een vleeshandelaar is het werkelijke percentage voor vleesproducten eerder 20% tot 30%, daar waar de media nog ‘maar’ 10% melden. CBS News interviewde een doorsnee shopper in Maryland, die zei dat ze iedere week al $ 150,- aan boodschappen kwijt is, het dubbele van wat nog maar kort geleden normaal was.

Koopkracht daalt ongekend hard; ‘over 6 maanden staat de economie er veel slechter voor’

De koopkracht van de dollar is sinds 1982 dan ook niet meer zo hard gedaald, en dat is een rechtstreeks gevolg van het gevoerde inflatoire beleid. Dit heeft inmiddels tot een record crash op de index van geplande huis- en auto aankopen geleid. Steeds meer mensen zijn simpelweg teveel geld kwijt aan boodschappen, huren/hypotheken, energie en vervoer om nog nieuwe zaken te kunnen aanschaffen. Ondertussen worden de huizenprijzen kunstmatig fors opgedreven door grote investeerders, die in de populaire regio Houston al ongeveer een kwart van alle huizen hebben opgekocht (20% van de huizen blijft daarna leegstaan).

‘En voor degenen die denken: maar onze lonen gaan ook omhoog, heb ik slechts nieuws: in september stoppen alle steunmaatregelen,’ waarschuwt vaste Zero Hedge analist Tyler Durden. ‘Wacht maar tot oktober, als alles omdraait… Al die producenten en verkopers die nu gewend raken aan een hogere vraag en fors hogere prijzen, zullen een pijnlijke keuze moeten maken: of de prijzen weer flink laten zakken, of minder producten en diensten verkopen… Eén ding is zeker: 6 maanden na nu staat de Amerikaanse (en ook Europese – X.) economie er veel, veel slechter voor.’

‘Onthutsende nonsens van G7+EU is louter propaganda, en leidt tot totalitarisme’

‘De absolute nonsens die van de G7 komt is werkelijk onthutsend,’ vervolgt Armstrong. ‘Boris Johnson had het lef te beweren dat het van vitaal belang is dat de pandemie ‘geen blijvend litteken’ of ongelijkheid zou hebben veroorzaakt. Dat is louter propaganda met de bedoeling om onder het mom van ‘gelijkheid’ en ‘eerlijkheid’ een nieuw systeem van totalitarisme in te luiden.’

De grootste angst van de Westerse leiders is volgens hem het ‘populisme’, wat in feite neerkomt op het wakker worden van de bevolking voor wat het werkelijke doel van deze p(l)andemie en de daaraan gekoppelde ‘Great Reset’ en Agenda-2030 is. Volgens Armstrong is de heersende oligarchie ‘net als in de dagen van Julius Ceasar hopeloos corrupt… De G7 heeft zich gecommitteerd aan hogere uitgaven om de ontwikkelingslanden te ‘helpen’ met een crisis die ze zelf hebben opgezet. En natuurlijk heeft de G7 ook geld beloofd voor klimaatverandering.’

Mensen zouden zich moeten realiseren dat het G7-EU beleid ‘maar tot één ding leidt: totalitarisme,’ (1) oftewel de technocratische-communistische werelddictatuur waar we al zo lang voor waarschuwen, en waarin het definitief gedaan zal zijn met onze nog overgebleven vrijheden, alsmede een fors deel van onze welvaart.

Strategic Culture Foundation: ‘Ontluisterend tafereel van machteloze leiders’

Ook de Strategic Culture Foundation veegt in een redactioneel commentaar de vloer aan met de G7+EU. ‘Dit forum is een soort anachronisme geworden dat niet langer de realiteit van de wereld weerspiegelt.’

De SCF ziet zelfs ‘een ontluisterend tafereel’ in Cornwall. Terwijl ze zich als ‘de redders van de wereld’ presenteren, komen de Westerse politici ‘machteloos en lichtzinnig’ over, vooral door de verdeeldheid in de wereld nog verder aan te wakkeren door als zogenaamde (nep)’democratieën’ hun peilen te richten op Rusland en China, die ‘autocratieën’ zouden zijn. Dat is een typisch Alinksy-staaltje van ‘beschuldig je tegenstander van waar je jezelf schuldig aan maakt.’

‘Deze rijke elite promoot enkel valse conflicten tussen landen in plaats van echte samenwerking en vrede’

De SCF constateert dan ook terecht dat de G7+EU niets anders is dan een werktuig om de Amerikaanse hegemonie over de wereld te verstevigen. ‘Het is een zielig theater… Biden probeert zijn Westerse partners over te halen tot meer vijandigheid tegen China en Rusland. Wat heeft dat te maken met de pandemie crisis… of het verbeteren van de levens van miljarden arme mensen? Precies: niets.’

‘Bittere ironie: één van de onderwerpen op de agenda is ‘duurzame ontwikkeling’. De G7 vertegenwoordigt vooral de wereldorde die totaal niet duurzaam is: een rijke elite die valse conflicten tussen landen promoot, in plaats van echte samenwerking en vrede.’ De op steeds meer macht en controle beluste G7+EU leiders zijn dan ook zelf het grootste existentiële probleem, in plaats van de oplossing. (2)

Het wordt daarom hoog tijd dat antidemocratische autocraten zoals Biden, Johnson, Draghi, Merkel en Macron, samen met al hun lakeien in de andere Westerse hoofdsteden en hun globalistische organisaties zoals het WEF en het IMF, permanent het veld ruimen voordat ze onze hele planeet met bijvoorbeeld nieuwe plandemieën in nog veel grotere ellende storten.

 

Xander

(1) Armstrong Economics
(2) Strategic Culture Foundation
(3) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur The White House from Washington, DC , bron #G7Biarritz , As a work of the U.S. federal government, it is in the public domain.

Zie ook o.a.:

05-06: Financiële Reset: Invoering digitale IMF wereldmunt nu zeer dichtbij
11-05: Amerikanen krjigen te maken met brandstof tekorten, daarna is voedsel aan de beurt
04-05: Bank of America kondigt hyperinflatie aan
19-04: Op rand van financiële systeemcrisis: IMF waarschuwt dat staatsschuld nog nooit zo hoog was
10-04: ‘World Economic Forum oefent op komende cyberaanval om Westen genadeklap te geven’
09-04: Deagel verandert in bijgestelde prognose niets aan instorting Westerse beschaving in 2025
21-03: ECB zet volgende stap naar onvermijdelijke vernietiging van de euro en uw koopkracht
22-02: 2021=1921: Wall Street tophandelaar waarschuwt voor plotselinge ‘Weimar’ hyperinflatie
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *