‘Tijd om ze keihard aan te pakken!’


Censuur is op ‘social media’ schering en inslag. Dat wordt vandaag nog maar eens bevestigd: LinkedIn heeft het account van Tweede Kamerlid Wybren van Haga, een gekozen volksvertegenwoordiger, verwijderd.

“Beïnvloeding van de politiek en het democratische proces door dit soort bedrijven is inmiddels een groot probleem geworden. Tijd om ze keihard aan te pakken!” schrijft hij op Twitter.

Orwelliaans

In december vorig jaar werd zijn LinkedIn-account ook al geblokkeerd. Dat gebeurde – volgens het sociale medium – wegens ‘verspreiding van valse inhoud’. Van Haga had onder meer geschreven dat mondkapjes niet werken. Bron: RIVM. Het Kamerlid schreef verder dat de infection fatality rate van corona is vastgesteld op 0,23 procent. Dat bleek uit een onderzoek van Stanford-professor John Ioannidis, dat nota bene is gepubliceerd in het Bulletin of the World Health Organization.

“Orwelliaans,” aldus Van Haga.

Feitelijk sla je het hele debat dood

“Alles wat niet in lijn is met wat dit kabinet nu wil in coronatijd wordt verwijderd,” zei Van Haga eerder tegenover parlementair verslaggever Ernst Lissauer van omroep ON! “Ik vind het raar dat dit soort digitale platforms zich zo’n grote broek aanmeten en zo nadrukkelijk het hele coronabeleid beïnvloeden. Feitelijk sla je het hele debat dood en voorkom je dat er een normaal politiek debat plaatsvindt.”

“Ik vind niet dat een particulier bedrijf […] mag bepalen wat waar en wat niet waar is,” benadrukte Van Haga, die ook al eens werd gecensureerd door YouTube.

“In sommige kringen meent men dat het laten zwijgen van stemmen het gesignaleerde probleem oplost. Het olielampje op het dashboard staat aan. Sla het stuk en het is uit,” schrijft Lissauer in een reactie op de ban van LinkedIn.

4.9
46
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *