Legerofficier hangt levenslange celstraf boven hoofd wegens uitspraken over ‘killervaccin’ tegen corona


Een Canadese legerofficier hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd wegens uitspraken die hij eerder heeft gedaan tijdens een coronademonstratie, schrijft CTV News. Officier Ladislas Kenderesi waarschuwde op 5 december vorig jaar tijdens een protest in Toronto voor de ‘killervaccins’ tegen corona.

Hij sprak zich uit tegen de plannen van het Canadese leger om coronavaccins te verspreiden. Kenderesi riep mensen die in het leger dienen op om ‘dit onwettige bevel niet op te volgen’ en het vaccin niet te verspreiden. De man zei dat het coronavaccin een ‘killervaccin’ is omdat niemand weet wat het met je lichaam doet. Hij zei ook dat het ‘crimineel’ is om het toe te dienen aan mensen.

Krijgsraad

Kenderesi voorspelde toen al dat hij waarschijnlijk in de problemen zou komen vanwege zijn uitspraken. “Het kan me niet meer schelen,” zei hij. Het protest was georganiseerd door The Line Canada, een groep die zich verzet tegen lockdowns en andere beperkende maatregelen.

De legerofficier moet eind dit jaar of begin volgend jaar voor de krijgsraad verschijnen. Hij wordt beschuldigd van het aanzetten tot muiterij en van schandalig gedrag. Dat hem muiterij ten laste wordt gelegd, is verrassend, aangezien zoiets voor zover bekend sinds de jaren vijftig niet meer is gebeurd, zei Rory Fowler, een gepensioneerde luitenant-kolonel en advocaat.

Ontslagen

De maximale straf voor muiterij is levenslang in een militaire gevangenis, maar Fowler verwacht dat Kenderesi eerder een boete zal krijgen. Als hij schuldig wordt bevonden aan schandalig gedrag, wordt hij – al dan niet oneervol – ontslagen.[CTV News]

4.7
20
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *