‘Regering moet Great Reset verwerpen’


Er zijn meer dan 40.000 handtekeningen opgehaald voor een burgerinitiatief voor een debat over Build Back Better. Dat betekent dat het debat er dan eindelijk gaat komen. “Het is een initiatief van het World Economic Forum en staat ook wel bekend als de Great Reset, waarbij op basis van het covidverhaal onze hele samenleving op alle fronten getransformeerd moet worden,” lichtte FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen toe voor de camera van omroep ON!

“Wij vinden dat de Nederlandse regering niet moet luisteren naar wat internationale gremia zoals het World Economic Forum willen, maar moet luisteren naar de Nederlandse bevolking,” voegde hij toe. “We vragen ze om expliciet de Great Reset te verwerpen.”

Van Houwelingen zei verder dat we het debat hierover in Nederland moeten voeren. De regering moet zich richten op de Nederlandse bevolking en de vertegenwoordigers daarvan, het Nederlandse parlement, aldus het Kamerlid.De wereld op z’n kop

Eerder kreeg FVD geen steun voor een debat over dit onderwerp. Dat in korte tijd 40.000 mensen het burgerinitiatief hebben ondertekend, laat zien dat de behoefte er is bij de Nederlandse bevolking om dit in de Kamer te bespreken, zei Van Houwelingen.

De meeste Kamerleden hebben geen zin in het debat, maar er zijn wel heel veel mensen die het initiatief hebben ondertekend. “Dat ze nu zeggen van: dat interesseert ons niks en we gaan voor wat ze daar willen in Davos, dat is natuurlijk de wereld op z’n kop,” benadrukte de FVD’er.

Krankzinnig

Tijdens het debat zal zijn partij de regering verzoeken om afstand te doen van de Great Reset. “Dat is nu natuurlijk niet het geval. Ze moeten zich niet alvast committeren aan de agenda van het World Economic Forum. Dat is natuurlijk krankzinnig.”

Van Houwelingen denkt dat het debat er op z’n vroegst in het najaar zal komen. “Maar we kijken er heel erg naar uit.”

4.8
62
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *