ook al ben je gevaccineerd, dan nog kun je besmet raken en het virus overdragen


Het ging er gisteravond heftig aan toe aan tafel bij Beau. Presentator Beau van Erven Dorens viel flink uit tegen evangelist Florens van der Spek die in de talkshow uitlegde waarom hij niet gevaccineerd wil worden tegen corona.

Toen het Van Erven Dorens niet lukte om Van der Spek te onderbreken, schoot hij uit zijn slof. “Je kan wel blijven lachen, maar als ik je vraag om je mond te houden, moet je gewoon je mond een keer houden,” zei hij geïrriteerd. Later bood hij op Instagram zijn excuses aan. Opmerkelijk genoeg zei Van Erven Dorens voorafgaand aan het gesprek nog dat ‘wij niet van de vaccinatiepolitie zijn’.

De presentator noemde vaccineren ‘een vorm van naastenliefde’. “Om maar even in de metafoor van een tuin te spreken: stel je voor dat je ergens een buxushaag hebt en die zit vol met schimmel. Dan weet je gewoon dat je met dat gedeelte met schimmel wat moet doen, want anders gaat die hele buxushaag zo meteen op de composthoop.”

Van Erven Dorens slaat plank mis

Met andere woorden: je laat je vaccineren om anderen te beschermen. Hier sloeg Van Erven Dorens de plank is. Na vaccinatie kun je nog gewoon besmet raken met corona.

Dit werd maandagavond bevestigd door medisch microbioloog Paul Savelkoul, die in het LAB Maastricht UMC+ werkzaam is. Dat is één van de drie locaties waar onderzoek wordt gedaan naar nieuwe mutaties van het coronavirus.

Groot-Brittannië: hoge vaccinatiegraad, maar toch coronapiek

Hij zei in Limburg Centraal: “Het punt is dat wij ons moeten realiseren dat als je gevaccineerd bent, je wel nog besmet kunt raken. Dus dat betekent ook dat als je zelf beschermd bent omdat je een vaccin gehad hebt, je andere mensen die bijvoorbeeld niet gevaccineerd zijn nog kunt besmetten.”

Dat is volgens hem wat er nu in Groot-Brittannië gebeurt. Ze liggen daar voor met vaccineren, maar ook met besmettingen: er is weer een piek. “Je kunt gewoon besmet raken,” benadrukte Savelkoul. “En dan ga je het gewoon doorgeven, ook aan andere mensen die gevaccineerd zijn. En dat is wat er nu in Engeland gebeurt.”

5
5
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *