‘Ongehoord dat deze man dit doet’


IC-baas Diederik Gommers wil een gesprek met voetballers Matthijs De Ligt en Memphis Depay over het belang van vaccineren. Afgelopen weekend zeiden ze zich niet te laten vaccineren. De Ligt is inmiddels van gedachten veranderd.

Vijf of zes spelers, waaronder Georginio Wijnaldum en Wout Weghorst, hebben zich niet laten inenten tegen corona. De intensivist zei dat hij het gesprek wil aangaan met de spelers van het Nederlands elftal. “Ik ben benieuwd waar de twijfel zit zodat ik het kan wegnemen. Mensen hebben vaak gewoon behoefte aan meer uitleg,” citeerde RTL Nieuws hem.

Gommers heeft vast ergens aandelen in

De bemoeienis van de IC-chef stuit velen tegen de borst. Zo schrijft psycholoog Jac op Twitter: “Het risico dat supergezonde jonge mannen lopen is verwaarloosbaar klein, iets van twee op een miljoen. Maar Gommers heeft vast ergens aandelen in.” Lidwien voegt toe: “Volwassen mannen hoeven geen gesprek met Gommers. Wat denkt die man wel niet?”

“Denk dat Gommers het tegenovergestelde bereikt van wat hij beoogt met deze actie,” stelt auteur en spreker Hans van Tellingen. “Bevoogding werkt niet bij de jeugdigen.”

Het hoort privé te zijn

Jurist Kim Boon reageert: “Gaan we nu iedereen met een voorbeeldfunctie bij Gommers langs sturen om uit te leggen waarom hij/zij geen vaccin wil? Laat die jongens toch lekker voetballen en zelf bepalen wat ze wel en niet in hun lichaam spuiten.”

Ook artsen mengen zich in de discussie. “Stuitend hoe de vaccinatiestatus overal in de openbaarheid wordt gegooid – het hoort privé te zijn – en de morele druk die dit soort mensen uitoefenen via de media. Ik reken dit niet alleen Gommers, maar ook de media zeer aan,” zegt huisarts Els van Veen.

Hij heeft niets te maken met de keuzes die mensen maken aangaande deze experimentele vaccins. Hij gedraagt zich bovendien niet volgens de artseneed. Bovendien is hij niet eens de arts van deze voetballers. Ongehoord dat deze man dit doet en dat niemand hem aan kan pakken, voegt ze toe.

4.7
59
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *