Was u blij met de staatssteun tijdens de “coronacrisis”? De hypotheekrenteaftrek gaat eraan om het gat te vullen – Martin Vrijland


Voor iedereen die nog enig logisch denkvermogen heeft, moge duidelijk zijn dat alle verstrekte staatssteun gedurende de coronacrisis, alleen bekostigd kon worden met bijgedrukt geld. De ECB (Europese Centrale Bank) heeft honderden miljarden aan euro’s bijgedrukt en al heel lang roep ik dat dit onherroepelijk zal leiden tot hyperinflatie.

Bent u blij met berichten dat de huizenprijzen flink gestegen zijn? Dan heeft u niet begrepen dat dit een eerste teken van inflatie is. Die huizenprijzen zijn niet alleen met 9% gestegen, maar ook de boodschappen in de winkels zijn met 9% gestegen. De houtprijzen vliegen al helemaal door het plafond (20% of meer) en net als de prijs van benzine zijn ook de prijs van diesel en lpg op het hoogste punt in een jaar tijd. Een prijsstijging van huizen lijkt dan misschien wel mooi, maar u kunt het gewoon plaatsen in het rijtje van de genoemde duurder geworden producten. Inflatie noemen we dat.

Daarnaast worden mensen met extra kosten geconfronteerd, zoals bij het moeten doen van de coronatest. Even los van de vraag hoe de ogen van de massa dicht gesmeerd zijn met de besmettingsleugen (die iedereen zou moeten onderzoeken: dit lezende) en de risico’s rondom zo’n onzinnige test (dit lezende) zijn dergelijke zaken enorm kostenverhogend. Dan hebben we het nog niet gehad over uitgedeelde boetes voor overtreding van onmenselijke en onzinnige maatregelen tijdens die corona PsyOp (psychologische operatie). Het zal er dus voor velen (in de lagere inkomensgroepen) financieel niet gemakkelijker op geworden zijn.

Maak uw borst maar nat, want de genoemde prijsstijgingen zijn nog maar het begin. Je kunt namelijk niet zoveel geld in een maatschappij pompen zonder dat dit zorgt voor prijsstijgingen.

Hoewel veel beweerd wordt dat inflatie niet een gevolg hoeft te zijn van het bijdrukken van geld (en dit de afgelopen jaren ook leek te kloppen, omdat dat geld vooral gebruikt werd om miljoenen tot zelfs miljarden aan schuldenpapieren van multinationals terug te kopen, die daarmee hun eigen aandelen konden opkopen of concurrenten konden opkopen zoals in het geval van Bernard Arnault van Louis Vuitton), is er tijdens de gefabriceerde coronacrisis verandering in dat principe gekomen. Het bijgedrukte geld blijft namelijk niet slechts en alleen meer in de rijke toplagen van multinationals en investeringsmaatschappijen, maar vloeit rechtstreeks in de echte economie.

Natuurlijk zal de prijsstijging door de media en politiek gekoppeld worden aan hogere kosten en aan bijvoorbeeld groeiende vraag (zoals in het geval van hout), maar als je alsmaar geld blijft bijdrukken en er zit dus gemiddeld genomen meer geld in de zakken van het volk (vooral bij de rijken), gaan leveranciers meer vragen voor hun producten want er valt meer geld uit de zakken te kloppen. Het is als de wetmatigheid van de communicerende vaten.

Het slopen van de economie is een geplande actie, net als de nep-pandemie een reeds lang door mij voorspelde geplande actie was om de mensheid niet alleen aan de vaccins te krijgen, maar tevens aan meer digitale controle middelen. Uiteindelijk moet de mentale en financiële uitputting van het volk leiden tot de agenda van ‘the great reset‘ en dat gaat dan richting een technocratisch communistische systeem, waarin Brussel de centrale rol heeft en alle landen binnen de EU gelijke regels zullen moeten implementeren. Sterker nog het is een wereldwijde agenda.

De nieuwe Nederlandse regering (waarvan ik al voorspeld heb dat Sigrid Kaag aka Secret Kaag, de nieuwe minister president zal worden) zal pas gevormd worden als het oorlogskabinet Rutte het sloopwerk volbracht heeft. Daarna gaat de agenda van Klaus Schwab door Secret Kaag doorgevoerd worden en dat zal gebracht worden als iets heel moois, maar daarvoor moet u wel bereid zijn offers te brengen. Onderdeel van dat offer zal waarschijnlijk de met honderden miljarden gevulde Nederlandse pensioenpot zijn, maar tevens zal de hypotheekrenteaftrek er aan moeten geloven. De voortekenen hiervan vindt alleen de oplettende lezer in de propagandamedia. Zo meldde de Telegraaf op 22 mei jl. het volgende:

Nederland wacht met het indienen van een herstelplan tot er een nieuwe regering is. Demissionair minister Wopke Hoekstra heeft eerder al aangegeven dat Den Haag alleen aanspraak wil maken op de bijna €6 miljard aan subsidie die voor ons land beschikbaar is, en niet op leningen. Ook de nieuwe regering zal voor goedkeuring aan een aantal hervormingen moeten geloven. Zo wordt Nederland al jaren aangespoord onder meer de hypotheekrenteaftrek af te bouwen, de hoge schulden bij huishoudens aan te pakken en de woningmarkt te hervormen.

Waarom leek het me nuttig om dit er eens uit te lichten? Welnu, het is gebleken dat de gemiddelde Nederlander zich best wel allerlei maatregelen op wil laten leggen, zolang de koelkast nog gevuld blijft en de bankrekening niet leegloopt. Van financiële uitputting is bij velen nog geen sprake, omdat ze juist steun hebben gehad of minder uitgaven hadden (minder uit eten, minder op vakantie en minder naar de kroeg, etcetera). Zodra we het echter in onze portemonnee beginnen te voelen en we krijgen het ineens erg krap, dan worden we pas wel een beetje boos.

Het punt is dat het dan al te laat is en dat dan alle ingevoerde horrormaatregelen niet meer teruggedraaid zullen worden. De rekening voor alle steun zal vroeg of laat aan het volk gepresenteerd worden. De inflatie zal ondertussen al zijn effect hebben, maar pas als de rekening volgt, komt de grote klapper. Het is dus tijd om nu wakker te worden en te zien wat er gaande is en niet pas over een half jaar. Google ondertussen alvast eens op het Klaus Schwab statement “you will own nothing and you will be happy about it”..

Bron linkvermeldingen: trouw.nl, ad.nl, bndestem.nl, rtlnieuws.nl, telegraaf.nlSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *