Duitse EK-elftal wordt beschermd tegen bijwerkingen


Op 11 juni begint het EK voetbal. De teamarts van het Duitse elftal wil niet dat zijn spelers gevaccineerd worden. Hij vindt dit met het oog op de mogelijke bijwerkingen ‘te gevaarlijk’, schrijft RT.

Door de uitbraak van het coronavirus is het EK voetbal uitgesteld naar de zomer van 2021. De Duitse ploeg is momenteel op trainingskamp in het Oostenrijkse Seefeld. Vaccinaties tegen het coronavirus staan niet gepland.

Te gevaarlijk

“Het is niet de bedoeling dat we spelers tijdens het toernooi vaccineren,” zei teamarts Tim Meyer. “Bij coaches kan dat anders zijn. Daar kan ik op dit moment niets over zeggen. Maar spelers vaccineren tijdens het toernooi is in mijn ogen te gevaarlijk, gezien de mogelijke bijwerkingen.”

Geen van de spelers van het Duitse nationale elftal is volledig ingeënt. Acht spelers hebben corona doorgemaakt. Vanaf 7 juni laat Duitsland de vaccinatievolgorde los, te laat om spelers nog voor het EK te vaccineren, aldus Meyer tegenover de Frankfurter Rundschau.

Voordat het EK begint, speelt Die Mannschaft nog een vriendschappelijke interland tegen Denemarken, gevolgd door een wedstrijd tegen Letland.

Nederlandse spelers weigeren coronavaccin

Eerder liet bondscoach Frank de Boer weten dat ‘een stuk of zes spelers’ van het Nederlands elftal geen coronavaccin hebben genomen. Vervolgens zei viroloog Ab Osterhaus dat de spelers ‘moeten nadenken over de voorbeeldfunctie die ze in het nationale elftal hebben’.

“Vaccineren is ook in het belang van het team,” voegde Osterhaus toe. “Het beste zou echt zijn als ze zich vrijwillig alsnog laten vaccineren.” Zijn uitspraken leidden tot grote verontwaardiging.

4.6
27
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *