Ab Osterhaus fluit topvoetballers terug die vaccin weigeren: ‘Misdadig dit’


Sommige spelers bij het Nederlands elftal hebben geen coronavaccin genomen in aanloop naar het EK. Volgens bondscoach Frank de Boer ging het om ‘een stuk of zes spelers’. Ze werden meteen teruggefloten door viroloog Ab Osterhaus. Die zei dat de spelers moeten nadenken over de voorbeeldfunctie die ze in het nationale elftal hebben.

“Het belangrijkste doel dat we voor de volgende winter moeten bereiken, is dat alle jonge mensen zijn ingeënt. Dan helpt het niet als deze jonge mensen die een voorbeeld zijn voor velen, ook leeftijdgenoten, zich niet laten vaccineren,” zei hij in gesprek met De Telegraaf.

“Vaccineren is ook in het belang van het team,” voegde Osterhaus toe. “Het beste zou echt zijn als ze zich vrijwillig alsnog laten vaccineren.”

Onnodig en zelfs onverantwoord

De viroloog krijgt veel kritiek, ook van artsen. “Wij staan niet achter de overheidsstrategie om de gehele bevolking te vaccineren. Wij vinden dit onnodig en zelfs onverantwoord. Er wordt gebruikgemaakt van een technologie waarmee nog geen geregistreerde vaccins zijn gemaakt,” schrijft het Artsen Collectief, waar 1524 medici bij zijn aangesloten.

“Misdadig dit, zowel van Ab Osterhaus als van De Telegraaf!” stelt huisarts Els van Veen. “Dit is een walgelijke pr-campagne die me de neus uitkomt. Als het een echt veilig vaccin was tegen een gigantisch gevaarlijke aandoening haalden mensen heus wel hun prik.”

Heb je meteen een viroloog aan je broek

Programmamaker Flavio Pasquino voegt toe: “Het goede voorbeeld geven, doe je door elkaars keuze te respecteren en te stoppen met drang en dwang.”

“Goed, dus je hebt in Nederland een vrije keuze om je wel of niet te laten vaccineren tegen Covid-19. Maar zeg je ‘nee’, dan heb je meteen een viroloog aan je broek,” zegt verpleegkundige Alicia.

Neuroloog Jan Bonte trekt op Twitter fel van leer: “En uitgerekend die ongelofelijke lul van een Osterhaus, zelf het toppunt van immoreel gedrag, die dit durft te zeggen. In ieder geval is hij de schaamte wel volledig voorbij.”

4.6
37
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *