‘Ik weet gevoelsmatig zeker dat mijn broer er nog was geweest zonder de vaccinatie’


Op zaterdag organiseerde de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 de zogenoemde dag van de vaccinatie. Mensen konden die dag een verklaring afleggen over sterfgevallen die in hun naaste omgeving zijn opgetreden na de coronavaccinatie.

Eén getuige meldde zich bij de commissie omdat zijn broer is overleden na toediening van het vaccin. Het gaat om een 79-jarige Nederlandse man die naar Duitsland is geëmigreerd. Op 13 april kreeg hij het vaccin van BioNTech tegen corona. De getuige zei dat hij de zondag ervoor nog gekscherend appte: ‘ik hoop dat ik je de volgende week nog zie’.

Op 1 mei kreeg de broer van de getuige een beroerte en vele hersenbloedingen. Hij werd opgenomen op de IC en beademd. Op 3 mei is de beademing gestopt en op 5 mei is hij overleden, zonder nog bij kennis te zijn geweest. “Ik weet gevoelsmatig zeker dat hij er nog was geweest zonder de vaccinatie,” verklaarde de getuige bij de BPOC2020.België: geen Janssen meer voor 41-minners na overlijden

Gisteren werd bekend dat België voorlopig stopt met het inenten van mensen van 40 jaar en jonger met het Janssen-vaccin. De Belgische regering zegt in een verklaring dat het besluit genomen is na het overlijden van een vrouw. Ze had ernstige trombose en een verlaagde hoeveelheid bloedplaatjes.

“Omdat er inderdaad een verband is tussen het overlijden en het vaccin, hebben we het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) gevraagd om de zaak verder te onderzoeken,” zei minister van Volksgezondheid Wouter Beke.

[BPOC]

5
8
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *