World Economic Forum dringt er bij bedrijven op aan om niet-gevaccineerde werknemers te ontslaan als onderdeel van ‘Great Jobs Reset’


Het World Economic Forum drong er maandag bij bedrijven op aan om hun niet-gevaccineerde personeel te ontslaan als onderdeel van een ‘Jobs Reset’.

“Neem uw COVID-19-prik – anders kunt u gevolgen ondervinden van uw werkgever # COVID19 # JobsReset21”, luidde de nu verwijderde tweet. De tweet ging vergezeld van een afbeelding met de enquête-aantallen van bedrijven die werknemers zouden ontslaan omdat ze weigerden het vaccin te nemen.

Een artikel op de WEF-website waarnaar in de berichten werd gelinkt, deed verschillende claims op basis van enquêtegegevens, zoals: “Veertig procent van de bedrijven die in een nieuw rapport werden ondervraagd, eist dat alle werknemers worden gevaccineerd tegen COVID-19”, “Werknemers zullen worden aangemoedigd, maar hoeft bij 32% van de bedrijven geen prik te nemen, “en” Geestelijke gezondheidsproblemen en burn-out staan hoger op de agenda sinds het uitbreken van de pandemie. ”

Nationalfile.com meldt: Na het ontvangen van intense reacties op de tweet, heeft het WEF het zonder pardon verwijderd en stilletjes een bericht geplaatst met de afbeelding en link maar met een ander onderschrift op dinsdag: “Enquête: zullen werknemers worden verplicht om de COVID-19 te krijgen? vaccinatie? # COVID19 # JobsReset21 “. De opmerkingen van het nieuwe bericht werden snel gevuld met screenshots van de eerste, verwijderde tweet.

Informatie op de WEF-website beschrijft enkele van de onderwerpen die zullen worden besproken op het 2021 Jobs Reset-forum in Genève, Zwitserland, zoals “Bestrijding van systemisch racisme: 56 bedrijven vormen een wereldwijde coalitie om raciale gerechtigheid op de werkplek te brengen”, beschreven als “Een nieuw Forum-initiatief ondersteund door bedrijfsleiders heeft tot doel nieuwe wereldwijde normen vast te stellen voor raciale en etnische rechtvaardigheid in het bedrijfsleven. ”

Zoals National File eerder meldde, is de Great Reset een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door het WEF en dat enthousiast werd onderschreven door de Canadese premier Justin Trudeau als een mogelijk positief bijproduct van de Covid-19-pandemie.

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *