Volgens ‘factcheckers’ is het coronavaccin geen gentherapie. Dit zeggen de artsen


Er woedt al enige tijd een felle discussie over de vraag of het coronavaccin – en dan met name het mRNA-vaccin – gentherapie is. Telegraaf-verslaggever Wierd Duk deelde op Twitter een artikel van een ‘factchecker’ waarin wordt beweerd dat ‘een mRNA-vaccin geen gentherapie is’.

Huisarts Els van Veen wijst erop dat in de Staatscourant in maart 2020 al sprake was van gentherapie in verband met het bestrijden van Covid-19. “Opmerkelijk.” Ze licht toe dat mRNA- en DNA-vaccins ‘in wezen een vorm van gentherapie zijn’.

“Dit was vijf dagen na de eerste persconferentie. En toen artsen zoals ik de vaccins een vorm van gentherapie noemden, 10 maanden later, werden we verketterd als complotdenkers,” verzucht Van Veen.

Dat baart me zorgen

Ook huisarts Berber Pieksma verklaarde dat de coronavaccins een vorm van gentherapie zijn. “De protocollen maakten het onder andere mogelijk dat de vaccinaties zo snel doorgevoerd konden worden. Dat baart me zorgen, omdat het feitelijk geen vaccinaties zijn, maar er sprake is van gentherapie,” zei ze begin dit jaar bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie.

De Canadese arts Charles Hoff zei daarnaast in gesprek met politicus Laura-Lynn Tyler Thompson: “Je kunt dit geen vaccin noemen, want het is geen vaccin. Het is gentherapie. Dit is een experiment en we hebben geen idee wat er gaat gebeuren.”

Vaccinmakers financieren de factcheckers

En dan nog even over die zogenaamde ‘factcheckers’ waar Duk naar verwees. FactCheck.org, een ‘factchecker’ die wordt ingezet om ‘desinformatie’ over vaccins te bestrijden, wordt onrechtstreeks gefinancierd door Johnson & Johnson, de maker van het coronavaccin van Janssen.

FactCheck.org, dat ‘onafhankelijk’ beweert te zijn, wordt gefinancierd door de Robert Wood Johnson Foundation, een organisatie die voor meer dan 1,8 miljard dollar aan aandelen in Johnson & Johnson bezit, en wordt gerund door Richard Besser, een voormalig directeur van het CDC, het Amerikaanse RIVM.

Onder andere Michael Rectenwald, die tussen 2008 en 2019 als professor verbonden was aan de New York University, waarschuwt dat de vaccinmakers factcheckers financieren. Hij sprak in gesprek met RT UK van een ‘samenzwering’.

5
5
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *