Zweden registreert meer dan 30.000 ‘ernstige’ gevallen van bijwerkingen door coronavaccins


In Zweden wordt een sterke toename van het aantal gevallen van bijwerkingen door de coronavaccins waargenomen. Het land heeft meer dan 30.000 gevallen geregistreerd. Vooral na de AstraZeneca-prik krijgen mensen last van heftige bijwerkingen.

Het Zweedse geneesmiddelenagentschap Läkemedelsverket meldde dat er tot afgelopen week 31.844 meldingen met bijwerkingen waren binnengekomen. In Zweden zijn drie verschillende coronavaccins beschikbaar: die van Moderna, Pfizer en AstraZeneca.

Ongeveer 63 procent van de meldingen met bijwerkingen heeft betrekking op het AstraZeneca-vaccin. Ebba Hallberg van het Zweedse geneesmiddelenagentschap zei tegenover de media dat het ‘ongewoon’ is om zoveel meldingen te ontvangen. “Normaal gesproken krijgen we een fractie van de aantallen die we nu zien.” Ze voegde toe dat het aantal waarschijnlijk hoger ligt omdat er veel aandacht is voor de nieuwe vaccins.

Uitzonderlijk hoog aantal

Het gaat hier niet om milde bijwerkingen. Hallberg zei namelijk dat zorgverleners waarschijnlijk alleen de ‘ernstige’ bijwerkingen melden. Volgens de Zweedse media zijn er in slechts enkele maanden tijd meer meldingen binnengekomen dan er normaal gesproken in vier jaar tijd binnenkomen. “Er wordt een uitzonderlijk hoog aantal vermoede bijwerkingen gemeld,” zei Veronica Arthurson van het geneesmiddelenagentschap.

In maart stopte Zweden tijdelijk met vaccineren met AstraZeneca na berichten over bloedstolsels. De farmareus en het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) beweren dat het vaccin veilig is.

[Zero Hedge]

5
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *