‘Rutte en De Jonge hebben niet het beste met ons voor, ze liegen over alles’


De coronacrisis geeft aanleiding tot enorme zorg, met name het gemak waarmee grondrechten massaal en voor langere tijd worden beperkt, zei Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) vandaag bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020. We dreigen nu nog meer vrijheden te verliezen dan we al verloren zijn. Het is duidelijk dat de maatregelen die Rutte en De Jonge opleggen disproportioneel zijn, benadrukte het Kamerlid.

Van Meijeren wees erop dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat het coronabeleid niet bedoeld is om een virus te bestrijden, maar om onze manier van leven opnieuw in te richten. Hij doelde op het World Economic Forum en Klaus Schwab, die zeggen dat ze in het virus een ‘grote kans’ zien om een Grote Reset uit te voeren en de wereld op een naar hun idee betere manier op te bouwen.

Dit gaat eigenlijk het voorstellingsvermogen te boven

“Als alles nu weer open zou gaan, zou er geen Reset komen, omdat we dan gewoon weer over zouden gaan op de orde van de dag,” lichtte de FVD’er toe. “Er is een perverse prikkel om de maatregelen in stand te houden. Schwab heeft recent een boek geschreven getiteld ‘Covid-19: The Great Reset’ waarin hij uitlegt hoe de coronacrisis mogelijkheden biedt om de maatschappij […] permanent te veranderen.”

Door het handhaven van de maatregelen krijgen overheden steeds meer macht over burgers. Rutte en De Jonge bepalen ineens hoe laat wij buiten mogen zijn, met hoeveel, et cetera. Zoveel macht zien we normaal gesproken alleen bij totalitaire regimes, zei Van Meijeren, eraan toevoegend dat het hoogst uitzonderlijk is dat onze overheid zoveel macht heeft. “Dit gaat eigenlijk het voorstellingsvermogen te boven.”

Doelbewust leugens verspreiden

Nederlanders hebben over het algemeen veel vertrouwen in de regering, terwijl we gezien hebben – bijvoorbeeld met de toeslagenaffaire – dat de overheid bereid is om doelbewust leugens te verspreiden richting het parlement en daarmee dus in strijd met de grondwet te handelen, en dat er willens en wetens geprobeerd is om de parlementariërs buitenspel te zetten. Het is volgens Van Meijeren duidelijk dat Rutte en De Jonge niet het beste met ons voor hebben. “Ze liegen over alles.”

Lees hier het verslag van zijn verhoor of bekijk het hieronder:[BPOC]

4.9
40
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *