Het meest gevaccineerde land ter wereld meldt het hoogste aantal COVID-19-gevallen wereldwijd en legt opnieuw lockdown-maatregelen op


De regering van de Seychellen heeft opnieuw lockdown-maatregelen opgelegd na de grootste stijging per hoofd van de opsporing van besmetting met COVID-19 ter wereld, ondanks de rangorde als het beste land voor dekking met een COVID-vaccin.

Hoewel het land eerder opschepte dat ongeveer 60 procent van de bevolking “volledig gevaccineerd” was tegen het coronavirus, registreerde het land 336 positieve tests per 100.000 inwoners in de eerste week van mei, meer dan het dubbele van het aantal op de tweede plaats op de Malediven met 153 per 100.000. volgens de wereldwijde coronavirus-tracker van de New York Times.

De Maldiven, een naburige eilandstaat in de Indische Oceaan, bekleedt de positie van het vierde meest gevaccineerde land na de Seychellen, en registreert volgens de gegevens van de Times de op een na hoogste wekelijkse toename van positieve tests voor COVID-19.

De vermeende uitbraak van de Seychellen overtreft die van India aanzienlijk, waar in dezelfde periode ongeveer 28 positieve tests van het virus op een per 100.000 inwoners zijn waargenomen. Zelfs het totale aantal sterfgevallen per 100.000 laat zien dat de Seychellen bijna het dubbele hebben van het totale COVID-gerelateerde dodental in India.

De archipel, bestaande uit 115 eilanden voor de oostkust van Afrika, had de meerderheid van zijn gevaccineerde inwoners (ongeveer 57%) voorzien van de door Sinopharm geproduceerde inenting uit China, meldde de Wall Street Journal. Degenen die de Chinese variant niet kregen, kregen twee doses van de experimentele AstraZeneca-injectie (ongeveer 43%). Geen van beide vaccins maakt gebruik van innovatieve mRNA-technologie en van beide is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vastgesteld dat ze minder effectief zijn tegen het virus dan die prikken die de nieuwe technologie gebruiken, zoals het vaccin van Pfizer en Moderna.

Het ministerie van Volksgezondheid van het land kondigde aan dat meer dan een derde van degenen die positief testten op het virus, ongeveer 37%, al ‘volledig gevaccineerd’ was, wat de WHO ertoe aanzette de gegevens te herzien en, inderdaad, het Sinopharm-vaccin waaraan het een paar dagen eerder zijn volledige steun had gegeven.

Als reactie op de waargenomen toename van het aantal COVID-positieve burgers, sloot de regering van de Seychellen onmiddellijk scholen en deelname aan sport voor veertien dagen, en introduceerde ze een avondklok vanaf 23.00 uur, met winkels en voorzieningen die eerder zouden sluiten. Het land blijft weliswaar openstaan ​​voor de meeste toeristen, maar zal geen toegang verlenen aan niet-gevaccineerde personen die reizen vanuit India, Bangladesh en Pakistan, en ook niet aan alle mensen die vanuit Brazilië reizen.

De minister van Toerisme van de Seychellen, Sylvestre Radegonde, bagatelliseerde de zorgen over het Sinopharm-vaccin en de effecten ervan in een poging toeristen het vertrouwen te geven om de belegerde vakantie-industrie van het land te blijven bezoeken en stimuleren. “Ik denk niet dat mensen de effectiviteit van het Chinese vaccin in twijfel moeten trekken,” zei hij. “De patiënten die in ziekenhuizen worden opgenomen, hebben milde symptomen.”

Radegonde werd tegengewerkt door de leider van de belangrijkste oppositiepartij, Patrick Herminie, die uitlegde dat de “president van de Seychellen geen gezondheidsdeskundigen had geraadpleegd, maar dat dit vaccin niet was goedgekeurd door een gerenommeerd internationaal bureau”, maar toch gaven ze de meerderheid van de gevaccineerde personen de door China ontwikkelde prik. “Het niveau van politieke inmenging in de volksgezondheidssector is alarmerend”, stelde Herminie. Aan de andere kant ontkende het ministerie van Buitenlandse Zaken de beschuldiging van verwaarlozing van deskundig advies ronduit.

De president van de Seychellen, Wavel Ramkalawan, woog in op het onderwerp in een verklaring aan de Global Times. “Mensen zijn misschien besmet, maar ze zijn niet ziek. Slechts een klein aantal is dat. Is dit niet hoe het vaccin ons zou moeten helpen? Dus wat er gebeurt, is normaal ”, zei hij, terwijl hij ook de angst voor een mislukking van het vaccinprogramma bagatelliseerde.

Gegevens van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) bevestigden de opkomst van zogenaamde doorbraakgevallen van het virus bij gevaccineerde personen zowel binnen als buiten de VS, ten minste twee weken nadat ze “volledig gevaccineerd” waren tegen COVID-19.

De VS zagen vóór 13 april ten minste 5.800 COVID-positieve tests bij ‘volledig gevaccineerde’ burgers, wat resulteerde in 400 ziekenhuisopnames en 74 doden. Ongeveer 40 procent van de geïnfecteerden na vaccinatie was ouder dan 60 jaar, en de totale meerderheid, ongeveer 65 procent, was vrouw.

Dr. Anthony Fauci, medisch hoofdadviseur van de president, suggereerde dat het hoge aantal personen dat COVID contracteert, voornamelijk het gevolg is van oudere mensen, ‘vooral als ze kwetsbaar zijn en onderliggende aandoeningen hebben’, die ‘misschien niet zo goed hebben gereageerd op het vaccin. ” Echter, 60-plussers waren goed voor minder dan de helft van de doorbraakgevallen, ongeveer 40 procent.

Fauci vervolgde met te zeggen dat “als iemand al op leeftijd is en al dan niet een onderliggende aandoening heeft, het jammer is, maar niet verwonderlijk dat u een paar sterfgevallen zult hebben” na vaccinatie.

Naast baanbrekende infectierapporten is het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), het door de CDC en de FDA beheerde programma voor het registreren van vaccingerelateerde verwondingen, overspoeld met in totaal 157.277 gerapporteerde bijwerkingen tussen 14 december 2020 en 30 april 2021 voor de experimentele COVID-vaccins. Van de talrijke bijwerkingen, waaronder blindheid, onvruchtbaarheid en bloedstolsels, en zijn in die tijd in totaal 3.837 sterfgevallen geregistreerd.

Bronnen: Lifesite

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *