Goa(India) schrijft effectief coronavirusmedicijn Ivermectine voor voor alle 18-plussers


Het besluit van de regering om het anthelminticum toe te dienen aan de hele bevolking komt op een moment dat het vaccinatieprogramma voor de leeftijdsgroep 18-44 nog van start moet gaan en naar verwachting pas in de derde week van mei van start zal gaan.

Met een vertienvoudiging van het aantal Covid-19-infecties in de afgelopen maand, heeft de regering van Goa maandag aangekondigd dat het een profylactische behandeling zal starten door Ivermectine toe te dienen aan iedereen boven de 18 jaar in de staat, ongeacht de symptomen van Covid-19. . Het besluit van de regering om het anthelminticum toe te dienen aan de hele bevolking komt op een moment dat het vaccinatieprogramma voor de leeftijdsgroep 18-44 nog van start moet gaan en naar verwachting pas in de derde week van mei van start zal gaan.

Minister van Volksgezondheid Vishwajit Rane zei dat Goa de eerste staat in het land zou zijn die Ivermectine zou toedienen aan zijn volwassen burgers als een stap in de richting van het beschermen van levens. “Er zijn onderzoeken geweest in tijdschriften over therapeutica, er zijn onderzoeken geweest in de VS, VK, Japan, Duitsland dat wanneer dit (Ivermectine) van tevoren wordt toegediend, wanneer de hele bevolking deze behandeling krijgt, hun sterftecijfer daalde en de effecten van Covid-19 bij die personen waren ook minder. Al onze artsen en experts, de eerste minister, hebben unaniem besloten hiermee door te gaan … We moeten doorgaan en het aan de bevolking geven. Het is een must, ” Zei Rane.

De minister zei dat Ivermectine 12 mg gedurende vijf dagen aan personen ouder dan 18 jaar zal worden gegeven. De tablet zal beschikbaar worden gesteld in alle districts-, subdistrict-, primaire gezondheidscentra, gemeenschapsgezondheidscentra, subgezondheidscentra en het Goa Medical College, zodat mensen de medicatie kunnen ophalen en de behandeling kunnen starten, “ongeacht de symptomen of wat dan ook. “, Zei Rane.

“Deskundigenpanels uit het VK, Italië, Spanje en Japan vonden een grote, statistisch significante vermindering van de mortaliteit, de tijd tot herstel en de virale klaring bij Covid-19-patiënten die werden behandeld met Ivermectine,” tweette hij.

Rane zei dat de regering van Goa haar toevlucht moest nemen tot “innovatieve methoden” om levens te redden. “Goa is de eerste staat die een dergelijke stap zet. Als blijkt dat het effectief is op 18 jaar en ouder, kunnen we overwegen om het later toe te dienen aan mensen boven de tien”, zei Rane.

De minister zei dat de regering had besloten om deze stap te zetten, aangezien de Covid-19-gevallen in de staat nog niet explosief waren gestegen. Maandag bedroeg het totale aantal actieve zaken in de staat 32.262, waarvan 2.804 nieuw. Vijftig sterfgevallen werden gemeld in de 24 uur voorafgaand aan maandag en het positiviteitspercentage was 45 procent.

Zondag zei gezondheidssecretaris Ravi Dhawan: “De regering heeft een bestelling geplaatst voor 5 lakh-doses bij Serum Institute of India (SII) voor Covishield. Tot dusver heeft SII ons een factuur gestuurd voor 32.870 doses. We hebben ze volledig vooruitbetaald. maar SII heeft ons verteld en de regering van India (GoI) heeft ons ook verteld dat als gevolg van eerdere toezeggingen met GoI, de SII tot dusver niet in staat is ons (het vaccin) te leveren in ieder geval tot de derde week van mei. ”

Dr. S M Bandekar, Dean, Goa Medical College and Hospital, zei dat de tablet via sommige organisaties kan worden verspreid onder mensen die het niet ophalen bij ziekenhuizen of gezondheidscentra. Hij zei dat de tablet moet worden toegediend aan zelfs degenen die niet op Covid-19 worden getest en dat het “verplicht” moet worden gemaakt. “Degenen die niet zijn gevaccineerd, zouden het nog serieuzer moeten nemen”, zei Bandekar.

Bandekar zei dat Ivermectine, dat de longbetrokkenheid in het geval van Covid-19-infectie beperkt, zelfs voor mensen met comorbiditeit veilig was. Zwangere en zogende vrouwen, die geen medicatie hebben gekregen, waaronder paracetamol, mogen het echter niet gebruiken, zei Bandekar.

Rane zei dat Ivermectine werd erkend door de Indiase Raad voor Medisch Onderzoek en dat het al deel uitmaakte van thuisisolatiekits die door de regering van Goa aan Covid-19-patiënten werden uitgedeeld, samen met Doxycycline en Paracetamol.

Rane waarschuwde echter: “Dit voorkomt geen Covid-19-infectie, maar helpt de ernst van de ziekte te verminderen en tegelijkertijd moet men geen vals gevoel van veiligheid en zelfgenoegzaamheid hebben, maar strikt alle voorzorgsmaatregelen nemen en de opgelegde SOP’s volgen. . ”

Bronnen: The Indian Express

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *