Het Covid-vaccin heeft Pfizer honderden miljoenen aan winst opgeleverd


Pfizer heeft gemeld dat het in de eerste drie maanden van 2021 bijna een kwart van zijn totale jaaromzet heeft behaald

Gegevens van de grote farmagigant laten zien dat het covid-vaccin verreweg het meest lucratieve product van het bedrijf was, aangezien het aan het begin van het jaar $ 3,5 miljard aan inkomsten opleverde.

Volgens The New York Times maakte het bedrijf de winsten die het met het vaccin behaalde niet bekend, maar herhaalde zijn eerdere voorspelling dat de winstmarges op het vaccin in het hoge bereik van 20 procent zouden liggen. Dat zou zich in het eerste kwartaal vertalen in ongeveer $ 900 miljoen aan vaccinwinsten vóór belasting.

Pfizer wordt op grote schaal gecrediteerd voor het ontwikkelen van een onbewezen technologie die een onnoemelijk aantal levens heeft gered.

Maar het vaccin van het bedrijf bereikt onevenredig de rijken van de wereld – een uitkomst die, tot dusver althans, op gespannen voet staat met de belofte van de CEO om ervoor te zorgen dat armere landen “dezelfde toegang hebben als de rest van de wereld” tot een vaccin dat zeer effectief is. bij het voorkomen van Covid-19.

Medio april hadden rijke landen meer dan 87 procent van de meer dan 700 miljoen doses Covid-19-vaccins die wereldwijd worden verstrekt, veiliggesteld, terwijl arme landen volgens de Wereldgezondheidsorganisatie slechts 0,2 procent hadden ontvangen. In rijke landen heeft ongeveer een op de vier mensen een vaccin gekregen. In arme landen is dat één op de 500.

Pfizer heeft gezegd dat het zich inzet om zijn vaccin wereldwijd toegankelijk te maken. Het kondigde dinsdag aan dat het 430 miljoen doses naar 91 landen of gebieden had verzonden. Een woordvoerster van Pfizer, Sharon Castillo, wil niet zeggen hoeveel van die doses naar arme landen zijn gegaan, waar Pfizer heeft gezegd dat het niet profiteert van de verkoop van vaccins.

De cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie maken duidelijk dat Pfizer minimale hulp heeft geboden aan de armste landen ter wereld.

Indien u dit artikel nuttig, leerzaam of leuk vond, overweeg dan ons te steunen met een kleine donatie

ReageerLees ReactiesVolg OnsSteun ons

Altijd het laatste onafhankelijke nieuws lezen?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *